Suosituista joulukukista on helppo koota myös jouluisia asetelmia – katso näppärät vinkit!

Näin kokoat kauniin joulukukka-asetelman.

Joulukukat ovat kauniita sellaisinaan, mutta niistä voi askarrella myös näyttäviä asetelmia.

Suomalaisten suosimat joulukukat ovat melko perinteisiä ja suosituin kaikista on hyasintti. Hyvänä kakkosena tulee joulutähti ja kolmantena ritarinkukka, kerrotaan Kauppapuutarhaliiton tiedotteessa.

Hyasintista ja ritarinkukasta on sipulikasveina hauska tehdä myös erilaisia asetelmia, joissa kukan sipuli päällystetään esimerkiksi sammaleella tai jopa sulalla steariinilla.

Toimittaja Hanna Sumari kokoaa pääkuvan videolla kukista, sammaleesta ja kanelitangoista kauniin jouluisen asetelman.

Joulukukka-asetelmaan tarvitset:

  • joulukukkia, kuten hyasintteja ja ritarinkukkia
  • sammalta
  • juuttinarua
  • kanelitankoja
  • käpyjä
  • (steariinia)

Katso videolta ohjeet kauniin joulukukka-asetelman kokoamiseen.

Askarteluvinkki on Suomen kaunein koti: Joulukodit -sarjasta, jossa vieraillaan tunnelmallisissa joulukodeissa. Kolmiosainen sarja on katsottavissa mtv-palvelusta

Joulukukista voi koota jos jonkinlaisia asetelmia

Taiteilija-valokuvaaja Kreetta Järvenpää oli loihtinut Kauppapuutarhaliiton joulukukkatilaisuuteen toinen toistaan kauniimpia asetelmia perinteisistä joulukukista.

Järvenpää toteaakin kukkien kanssa työskentelyn olevan jopa terapeuttista, eikä asetelmien teossa kannata kiirehtiä, vaan työstää niitä rauhassa.

Asetelmien teossa voi kukkien lisäksi hyödyntää juuri sammalta ja jäkälää, erilaisia havuja, mustikanvarpuja ja oksia. Kukkakaupat osaavat neuvoa hyviä materiaaleja esimerkiksi kranssien tekoon.

Millaisia joulukoristeluja tai jouluisia kukka-asetelmia sinun kodistasi löytyy? Laita joulukoristeistasi kuva! Voit nyt lähettää meille kuvasi ja videosi helposti mobiililaitteella osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijankuvat. Linkki ohjaa sinut palveluun, jonka kautta saat materiaalisi helposti toimituksen nähtäville. Voit lähettää kuvan tai videon puhelimesi galleriasta tai kuvata sivuston kautta avautuvalla kameralla. 

Lue myös:

    Uusimmat