Mainos

Suosittu Vadelmavenepakolainen herää henkiin teatterissa

Kirjailija Miika Nousiaisen esikoisromaani Vadelmavenepakolainen nähdään ylihuomenna teatterin ensi-illassa. Kom-teatterin lavalla sielultaan ruotsalaisen suomalaismiehen tarina herää henkiin näyttelijöiden avulla.

– Luotan komilaisiin, enkä jännitä valtavasti. On kuitenkin suuri tunne, kun oikeat ihmiset näyttelevät omaa tekstiäni. Tulee minullekin yllätyksenä, miltä kukakin henkilö näyttää, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut kirjailija Nousiainen sanoo.

Vadelmavenepakolainen-näytelmässä näyttelevä Juho Milonoff kertoo, että Nousiaisen teksti valittiin Kom-teatteriin sen hauskuuden takia.

– Miika on jopa ennustanut nyky-Ruotsin tilan, kirjan teksti on nyt ehkä vielä ajankohtaisempi kuin silloin, kun kirja kirjoitettiin. Vadelmavenepakolainen on poikkeuksellisen hauska kirja, mutta samassa tasossa kulkee tarina sosiaalidemokraattisen kansankodin murenemisesta, Milonoff sanoo.

Ruotsin asiat ovat olleet tapetilla viimeisen vuoden aikana ensin prinsessa Madeleinen eron, sitten Victorian ja Danielin häiden ja viimeiseksi kuningas KaarleKustaan pettämiskohun takia.

– Nämä ovat olleet hyviä keskusteluja. Pettämiskohussakin oli pohjimmiltaan kyse siitä, kuinka paljon kuningasta oli suojeltu - kirjassanikin lukee, että Kaarle Kustaa pettää Silviaa, mutta kukaan ei siitä puhu, Nousiainen sanoo.

Katso Miika Nousiaisen ja Juho Milonoffin haastattelu: (Huomenta Suomi 28.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.