Mainos

Suosikkikirjailijat pysyvät vuodesta toiseen

Suomalaiset ovat tänään ilmestyneen Mitä Suomi lukee -listan mukaan uskollisia suosikkikirjailijoilleen. Kuten joka vuosi, Ilkka Remeksen uutuusromaani on marraskuun myydyin kotimainen kaunokirja. Remeksen Shokkiaalto-jännitysromaani kertoo Kremliä arvostelleesta venäläistoimittajasta, joka murhataan Helsingissä. Sofi OksasenPuhdistus on ollut listan kärjessä jo kaksi vuotta ja nytkin se on toiseksi myydyin. Palkittua Puhdistusta on myyty ulkomailla jo puoli miljoonaa kappaletta ja tänään se on ehdolla EU:n kirjallisuuspalkinnon saajaksi Brysselissä.

Kuten aina ennenkin, kymmenen myydyimmän kaunokirjan kärjessä on vuoden Finlandia-voittaja, tällä kertaa Mikko RimmisenNenäpäivä, sijalla kahdeksan. Myös yksi Finlandia-ehdokas on mahtunut mukaan. Riikka Pulkkisen kiitetty Totta-romaani ei tosin Finlandian apua tarvinnut, sillä se on ollut kärkikymmenikössä ilmestymisestään saakka. Nyt se on kolmantena. Tuttuun tapaan listalla on aina myös Leena LehtolaisenMaria Kallio -uutuus, nyt sijalla kymmenen.

Tällä kertaa myydyimpien listalta puuttuvat monet bestselleristit. Jari Tervo, Laila Hirvisaari, Kari Hotakainen ja Arto Paasilinna olisivat ilman muuta myydyimpien listalla, jos he olisivat tänä vuonna julkaisseet uutuusteoksen. Nyt tilalla on Tuomas Kyrö, joka teki tänä vuonna läpimurron hauskan sarkastisella Mielensäpahoittaja-teoksella. Ikisuosikeista listalla on myös Antti Tuuri, Reino Lehväslaiho, Reijo Mäki ja pitkästä aikaa Harjunpää-dekkarin julkaissut Matti Yrjänä Joensuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.