Suosikkiankkuri Jaakko Loikkanen palaa Asian ytimessä -ohjelmaan – ensimmäisenä tenttiin saapuu pääministeri Petteri Orpo

Jaakko Loikkanen ja Ansku Bergström kommentoivat huippupisteet kerännyttä tanssiaan 4:49
Jaakko Loikkanen osallistui viime syksynä myös Tanssii tähtien kanssa ohjelmaan. Katso videolta tunnelmat ensimmäisen tanssin jälkeen!

Asian ytimessä -ohjelman kausi alkaa huomenna pääministeri Petteri Orpon haastattelulla, joka osuu erityisen kiinnostavaan ajankohtaan. Hallitus tekee tiistaina ja keskiviikkona budjettiriihessään päätöksiä siitä, miten valtion rahat jakautuvat ensi vuonna.

Odotettavissa on leikkauksia esimerkiksi asumistukeen. Toisaalta taas esimeriksi ansiotulojen verotukseen on luvassa pieniä kevennyksiä, samoin rakennusalalle voi olla luvassa tukitoimia.

Orpo saapuu ohjelman vieraaksi heti budjettiriihen päättymisen jälkeen.

– Hallituksilla on tapana perustella päätöksiään sillä, että ne on ”pakko” tehdä. Tosiasiassa yleensä on kysymys poliittisista valinnoista, ja näihin valintoihin pääministerin on kyettävä antamaan ymmärrettävät perustelut. Jotta pystyn näitä perusteluita vaatimaan, minun on tehtävä kotiläksyt mahdollisimman hyvin. Valmistautuminen on siis paljolti lukemista, ajattelua ja asioiden mittasuhteiden hahmottamista, uutisankkuri Jaakko Loikkanen kertoo ohjelmaan valmistautumisestaan.

Paluu töihin tauon jälkeen

Loikkanen palasi elokuussa töihin MTV:n uutisankkuriksi viiden kuukauden vanhempainvapaalta. Kuukaudet kotona kahden pojan kanssa olivat ihan jotain muuta kuin työ kiireisessä uutistoimituksessa. Etäisyys työhön auttoi hahmottamaan sen merkitystä.

– Ajankohtaisohjelmat ovat tavattoman tärkeitä juuri nyt, kun Suomessa ja maailmassa tapahtuu ja tehdään paljon yhtäaikaisia muutoksia. Parhaimmillaan ajankohtaisohjelma auttaa katsojaa ymmärtämään näiden muutosten syitä ja seurauksia ja sitä, miksi joku näkee asiat aivan eri tavalla kuin itse näkee. Haluan tehdä hyvää, fiksua, kiinnostavaa ja viihdyttävää ajankohtaisohjelmaa, ja se on äärimmäisessä vaikeudessaan todella motivoivaa.

Synkät ajat haastavat toimittajaa

Suomen ennustetaan ajautuvan tänä vuonna taantumaan ja julkisen talouden leikkaukset koskettavat lähes jokaista. Samaan aikaan ilmastonmuutos ja luotokato etenevät ja Euroopassa on käynnissä sota. Journalistin pitää pystyä tasapainoilemaan lisääntyneen synkkyyden ja arkisten huolenaiheiden välillä.

– Tässä työssä on erityisesti näinä aikoina vaarana vaipua kyyniseen apatiaan tai lipsahtaa aktiiviseksi toimijaksi, joka tietoisesti tai tiedostamattaan tuputtaa yleisölle omaa agendaansa. Kumpikaan ei ole toimittajalle hyvä rooli, ja niiden vaara on hyvä tiedostaa. Ja toisaalta synkkinä aikoina mediassa on tärkeää nostaa esiin myös sitä, mikä Suomessa ja maailmassa on hyvin.

Asian ytimessä -ohjelma MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkoisin iltayhdeksältä 20. syyskuuta alkaen.

 

Lue myös:

    Uusimmat