Mainos

Suorien nettilähetysten buumi poikii kiistoja kuvausoikeudesta

Erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien lähettäminen ulos suorina nettilähetyksinä on lisääntynyt nopeasti. Nyt rajanvetoa käydään siitä, mitä voidaan kuvata ja millä ehdoin. Monin paikoin on päädytty siihen, että esimerkiksi jumalanpalvelukset lähetetään internetiin ilman yleisön kuvaamista. Eniten kiistaa on herättänyt valtuuston kokousten kuvaaminen.

Esimerkiksi Alajärvellä seuraavien valtuustokokousten kuvaamiselle vaaditaan lupaa. Nettilähetyksestä vastaava paikallisradio ei kuitenkaan aio sitä hakea.

Järviradio Oy toimitusjohtajan Markku Mäenpään mukaan yhtiö ei lähde hakemaan lupaa asiaan, joka ei ole luvanvaraista.

Ongelmia on ollut myös jumalanpalvelusten suorissa nettilähetyksissä. Ne yleistyvät nopeasti, mutta seurakunnat haluavat lähetykset kuvattomina, jotta kirkkokansan yksityisyys säilyisi. Myös kunnallispolitiikassa tutkitaan nyt kiivaasti nettilähetysten laillisuuspykäliä.

- Sitä ei tulla hyväksymään, että nypitaan määrättyjä asioita sieltä ja täältä tai ohjelmapäällikkö tekee päätöksen siitä, mikä valtuuston kokous esimerkiksi nauhotetaan ja kuvataan ja mikä ei, varapuheenjohtaja Kauko Ukonmäki Alajärven valtuustosta summaa.

Asiasta on kuitenkin erimielisyyttä.

- Valtuuston kokoustilahan on avoin, julkinen tila eli kuvaamiskiellolle ei ole mitään laillisia perusteita, itsenäisyyspuolueen jäsen, valtuutettu Antti Pesonen sanoo.

Katso Outi Airolan raportti Alajärveltä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.