SuomiAreenan arvot julki: Avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous nousivat tärkeimmiksi

SuomiAreenan arvot määriteltiin 2:07

Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman SuomiAreenan järjestäjät ovat valinneet tapahtuman arvot. Arvotutkimus toteutettiin viime syksynä ensi kesän ja menneiden vuosien järjestäjillä.

Lisäksi järjestäjien kanssa pidettiin arvotyöpaja ja heiltä kerättiin mielipiteitä liittyen tapahtuman vaikuttavuuteen ja merkittävyyteen.

– SuomiAreena sai hienot arvot, jotka kuvaavat tapahtuman luonnetta ja näkyvät ensi kesänä myös konkreettisesti tapahtumaviikolla, sanoo vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto.

Alusta keskustelulle ja verkostoitumiselle

Kyselytulosten mukaan SuomiAreenan tärkeimmät tehtävät ovat yhteiskunnallisen keskustelun herättäminen, verkostoituminen sekä alustan tarjoaminen eri tahoille heidän omien yhteiskunnallisten päämääriensä ajamiseen.

Keskustelutilaisuudet suunnataan enimmäkseen suurelle yleisölle ja päättäjille. 

Suurin osa arvotutkimukseen vastanneista kokee tilaisuuksien mielenkiintoisuuden kasvavan, kun niissä on eri näkökulmia edustavia keskustelijoita.

Avoimuutta ja uusia ideoita

SuomiAreenan virallisiksi arvoiksi valikoituivat lopulta avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.

– Avoimuus arvona aukeaa moneen suuntaan. Se on erilaisten teemojen ja keskustelijoiden esiin nostoa, erilaisten yleisöjen vastaanottamista sekä ennakkoluulotonta uuden teknologian ja välineiden käyttöä, pohtii Petri Merenlahti Suomen evankelis-luterilaiselta kirkolta.

– SuomiAreenan aikana vaikuttavuus on ennen kaikkea kohtaamisissa ja keskusteluissa eri tahojen kanssa – aidon dialogin, uusien ideoiden ja yhteistyön synnyttämisessä. Vaikuttavuutta ei voi mitata ainoastaan numeroilla, tiivistää Mari Tuokko Tieto Oyj:stä.

Arvotyössä oli aktiviisesti mukana yli 200 eri järjestäjää, joista osa on ollut mukana useasti, jotkut vain kerran.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään ensi kesänä 14. kerran Porissa.

Ensi kesän teemat ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

Korjattu otsikkoa kello 15.52, kyseessä eivät ole vain SuomiAreenan ensi kesän arvot, vaan arvot yleisesti koko SuomiAreenalle.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat