Mainos

SuomiAreena jakaa stipendejä ensimmäistä kertaa – kohteena start-upit ja pienet järjestäjät

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena myöntää ensimmäistä kertaa stipendejä keskustelutilaisuuksien järjestäjille. SuomiAreenan vastaavan tuottajan Mari Haaviston mukaan stipendit ovat saavuttaneet suuren suosion.

– Ilmoittautumisia keskustelutilaisuuksien järjestäjäksi on tullut runsaasti viime vuosien tapaan. Uusista stipendeistä on kyselty meiltä ahkerasti ja stipendihakemuksiakin on jo tullut paljon. SuomiAreenan kannalta on tärkeintä, että mukana on niin suuria kuin pieniäkin järjestäjätahoja ja kaikkien ääni pääsee kuuluviin Suomen suurimmassa keskustelutapahtumassa, Haavisto sanoo.

SuomiAreenassa oli tänä kesänä 170 tilaisuutta. Jokaisella tilaisuudella on oma järjestäjä pienistä kansalaisjärjestöistä yrityksiin ja ammattiliitoista puolueisiin. Ensi kesästä alkaen SuomiAreenan järjestäjiltä peritään osallistumismaksu, jolla katetaan järjestelykustannuksia kuten keskustelulavoja, äänentoistoa, telttoja, sähköä, vartiointia ja jätehuoltoa.

Start-upit ja pienet järjestäjätahot ilmaiseksi mukaan

SuomiAreena-tiimi haluaa pitää tapahtuman mahdollisimman moniäänisenä jatkossakin. Tästä syystä he tarjoavat ensimmäistä kertaa stipendejä, joilla pienet järjestäjätahot ja aloittelevat start-upit voivat kattaa osallistumismaksun. Myös puolueet ja eduskunta pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi, koska tahot ovat SuomiAreena-tiimin mukaan yhteiskunnallisen keskustelun kannalta välttämättömiä.

– SuomiAreena on yhdessätoista vuodessa kasvanut jo niin isoksi, että MTV kaupallisena mediayhtiönä ja Porin kaupunki eivät pysty kattamaan kaikkia tapahtuman kuluja yksin. Olemme tehneet paljon taustatyötä ja tutustuneet sisartapahtumiimme Pohjoismaissa. Kaikissa näissä tapahtumissa järjestäjiltä peritään merkittäviä maksuja paikasta, teltoista, äänentoistosta ja muista tapahtumakuluista. Haluamme kuitenkin pitää kulut mahdollisimman kohtuullisina järjestäjille, sanoo MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

– Kävijöille kaikki tilaisuudet ovat ilmaisia, Ylä-Anttila alleviivaa.

SuomiAreena on MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä tapahtuma, joka järjestettiin tänä kesänä 11. kerran. Paikalle Poriin kerääntyi ennätysyleisö, 63 000 ihmistä.

– Tämän kesän SuomiAreena oli aivan huikea! Kävijämäärän lisäksi tv-lähetykset, netti ja sosiaalinen media rikkoivat ennätyksiä. Saimme myös aikaisempaa enemmän nuoret mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, kun Tubecon ja koodausfestarit olivat mukana tapahtumassa. Päälavoilla puolestaan työn tulevaisuus ja johtajuus keräsivät paljon mielenkiintoa, Haavisto kertoo.

SuomiAreenan ensi kesän teema on Suomi100 – yhdessä. Ensi kesän järjestäjäksi voi hakea SuomiAreenan nettisivuilla elokuun loppuun asti osoitteessa suomiareena.fi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.