MTV ja Porin kaupunki solmivat jatkosopimuksen SuomiAreenasta: Tulevaisuudessa tähtäimessä hiilineutraali tapahtuma

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena jatkuu Porissa tulevinakin vuosina, kun MTV ja Porin kaupunki ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tapahtuman järjestämisestä.

Jatkosopimus vahvistaa aikaisemman sopimuksen optiovuodet ja kattaa siten nyt vuodet 2021–2023. Sen lisäksi sopimus sisältää option vuosille 2024–2025.

– Hienoa, että hyvä yhteistyö Porin kaupungin kanssa jatkuu pitkälle tulevaisuuteen. Tästä on hyvä lähteä entisestään kehittämään Suomen suurinta keskustelutapahtumaa, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sanoo.

Tähtäimessä hiilineutraalius

SuomiAreena on työstänyt tapahtumalle vastuullisuusohjelman, joka johtaa ja seuraa tapahtuman vastuullisuutta tulevina vuosina.

Vastuullisuus lähtee SuomiAreenan arvoista, jotka ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous.

Vastuullisuusohjelma määrittelee tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristötavoitteet, jotka on sidottu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG’s). Ohjelman ytimessä ovat merkitykselliset kohtaamiset, paikallisen talouden tukeminen sekä hiilijalanjäljen pienentäminen.

SuomiAreena haluaa tulevaisuudessa olla hiilineutraali tapahtuma, joka vahvistaa entistä paremmin sekä kävijöiden että tekijöiden sosiaalista ja taloudellista hyvinvointia.  

– Olemme julkisesti sitoutuneet siihen, että SuomiAreenan hiilijalanjälki on tulevaisuudessa nolla. Vastuullisuusohjelma luo meille ja yhteistyökumppaneillemme yhteiset askelmerkit tämän tavoitteen saavuttamiseen, Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toteaa.

 Tapahtuman ympäristökuormitusta vähennetään tehokkaalla kierrätys- ja jätesuunnittelulla, karsimalla kertakäyttötuotteiden määrää, käyttämällä vihreää tapahtumasähköä sekä suosimalla julkisia liikennevälineitä.

SuomiAreena on kasvanut Suomen suurimmaksi yhteiskunnalliseksi tapahtumaksi, joka kokoaa tapahtumaviikolle tuhansia ihmisiä keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista. Järjestyksessään 15. SuomiAreena järjestetään Porissa 12.–16.7.2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja