Mainos

SuomiAreena kehittää toimintamallejaan – kutsuu järjestäjät yhteiseen aivoriiheen

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma kehittää toimintamallejaan. SuomiAreena kutsuu kaikki ensi kesän järjestäjät yhteiseen arvotyöhön pohtimaan, millaista tapahtumaa he haluavat olla tulevaisuudessa rakentamassa.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto kertoo tapahtuman kasvaneen vuosi vuodelta suositummaksi.

–  Nyt on hyvä hetki pysähtyä yhdessä pohtimaan, mihin suuntaan yhteiskunnallista tapahtumaa halutaan yhdessä viedä. SuomiAreenan tekevät eri järjestäjätahot kuten kansalaisjärjestöt, puolueet, liitot, etujärjestöt ja yritykset, joten tieto ei siis asu yksin meissä. Haluamme ottaa kaikki mukaan kehittämään tulevaisuuden SuomiAreenaa, Haavisto sanoo.

Vuoden 2019 SuomiAreenan ilmoittautuminen päättyy tällä viikolla, elokuun lopussa. Tämän jälkeen SuomiAreena-tiimi lähettää kaikille ilmoittautuneille kutsun pohtimaan yhteisiä arvoja. Arvotyötä tehdään koko syksy ja loppuvuodesta päätetään yhteisistä arvoista.

– Tavoitteenamme on, että järjestäjät ovat valmiita sitoutumaan yhteisiin arvoihin. Kaikki ensi kesän järjestäjät pääsevät yhdessä allekirjoittamaan uudet arvot ja rakentamaan tulevaisuuden SuomiAreenaa niiden mukaisesti, Haavisto sanoo.

Järjestäjäminglessä haetaan yhteistyötä eri tahojen kanssa

SuomiAreena järjestää lokakuussa ensimmäistä kertaa Järjestäjäminglen. Järjestäjäminglessä SuomiAreenan eri hakijatahot pääsevät vaihtamaan ajatuksia tulevan kesän SuomiAreena-tilaisuuksista ja sitä kautta ideoimaan, kenen kanssa haluaisivat yhteistyötä tehdä.

SuomiAreenan hakijamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta ennätyslukuihin. Viime kesän SuomiAreenaan haki yli 400 eri organisaatiota. Tapahtumassa oli noin 200 tilaisuutta.

– Vaihtoehtoina on ollut joko sanoa puolelle hakijoista kiitos ei, tai yhdistää hakijoita tekemään tilaisuuksia yhdessä. Olemme valinneet jälkimmäisen vaihtoehdon, jotta mahdollisimman moni järjestäjä pääsee mukaan ja SuomiAreena on entistäkin moniäänisempi. Järjestäjämingle on hyvä paikka löytää itselleen mieluisia yhteistyötahoja, Haavisto sanoo.

SuomiAreena järjestetään 14. kerran Porissa 15.-19.7.2019. Tapahtuman teemat ovat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Pääyhteistyökumppaneina ovat opetusalan ammattijärjestö OAJ, Business Finland ja DNA.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja