Tulevan kesän SuomiAreenan suunnitelmat julki: Aivan uusi toteutustapa ja koronaturvalliset järjestelyt

MTV ja Porin kaupunki järjestävät SuomiAreenan ensi kesänä hybriditapahtumana. Aivan uusi toteuttamistapa yhdistää keskenään digitaalisen ja fyysisen tapahtumatoteutuksen vahvuudet.

Ensi kesänä 15. kertaa järjestettävän SuomiAreenan teemoja ovat tänä vuonna yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

SuomiAreena näkyy ja kuuluu 12.–16.7.2021 Porissa, Helsingissä, tv-kanavilla sekä mtv-palvelussa.

Uudenlainen toteutus on osa SuomiAreenan pitkän aikavälin kehittämisstrategiaa, ilmentää SuomiAreenan arvoja ja edistää tapahtuman vastuullisuustavoitteita.

– Haluamme hyödyntää SuomiAreenassa – keskustelun, vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden vahvistamisessa – uusia digitaalisia toteutustapoja fyysisten toteutustapojen rinnalla, kertoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Käytännössä SuomiAreena-ohjelmaa tuotetaan muutamalta eri lavalta – Porista ja Helsingistä – ja fyysisesti tapahtumapaikoille Poriin ja Helsinkiin otetaan osallistujia vallitsevien koronaohjeistusten puitteissa.

Katso keskustelut silloin, kun sinulle sopii

Koko SuomiAreenan ohjelmisto on maksutta kaikkien suomalaisten katsottavissa mtv-palvelusta (mtv.fi, mtv-sovellus), ja MTV lähettää päivittäin SuomiAreena-ohjelmaa MTV3-kanavalla.

Lisäksi ohjelmiston parhaat palat voi katsoa antenniverkossa uudelta SuomiAreena tv-kanavalta, jonka katsojien käytössä ovat myös Digitan mahdollistamat osallistavat HybridiTV-palvelut.

– Olemme innoissamme, että ensi kesänä koko SuomiAreena-ohjelmisto näkyy yhä vahvemmin mtv-palvelussa ja että mtv-palvelun kautta jokainen suomalainen voi katsoa SuomiAreenaa, milloin haluaa ja niiltä osin kuin haluaa, kuvaa MTV:n jakelusta vastaava johtaja Emmi Vainionpää.

SuomiAreena on koko Suomen yhteinen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, jonka mahdollistamiseen osallistuu vuosittain satoja järjestäjiä, kumppaneita ja puhujia.

Tapahtuman suosio osoittaa, että tarve yhteiskunnalliselle keskustelulle on suuri.

Tapahtumaan liittyvät ohjelmat ja keskustelut tavoittavat vuosittain kymmeniätuhansia kävijöitä ja satojatuhansia tv-katsojia.

SuomiAreenan ydintä ovatkin yleisölle järjestettävät laadukkaat keskustelutilaisuudet ja mahdollisuus aitoihin kohtaamisiin Porin kesässä.

– SuomiAreenan arvoja ovat avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Haluamme, että SuomiAreena on tulevaisuudessa tapahtuma, jonka järjestäminen kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä.

– Tärkeää on myös, että SuomiAreena on Porin alueelle taloudellisesti kannattava ja tuo suomalaiset yhteen yhteiskunnallisen  merkityksellisen sisällön äärelle, kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja