Mainos

Suomi Venäjän arvoautojen läpikulkumaa

Suomea käytetään Venäjälle vietävien arvoautojen vientireittinä yhä kiivaampaan tahtiin. Lähinnä Saksasta ostetut autot tuodaan Suomeen laivalla ja ajetaan Etelä-Suomen poikki Venäjälle. Autovienti on herättänyt runsaasti huomiota lähinnä venäläiskuljettajien törkeän ajotavan takia.

Finnjet on matkalla kohti Suomea lastinaan jälleen kerran melkoinen joukko manner- Euroopasta Venäjälle vietäviä autoja. Tästä on merkkinä muun muassa useissa autoissa olevat saksalaiset tullikilvet, tosin moni auto on riisuttu kokonaan kilvistä ja näin kilvettöminä osa autoista myös ajetaan koko Etelä-Suomen läpi Venäjän rajalle saakka.

Asialla ovat palkatut keikkakuskit,jotka vievät autoja itään toisten,rahakkaampien ostajien laskuun.

Tällä kertaa venäläisomistukseen siirtyneitä autoja on Finnjetillä tarkalleen 133 eli yli puolet laivan koko autolastista. Kaikki ovat vähintään suomalaista ylempää perheautoluokkaa, mutta joukkoon mahtuu myös monta todella kallista ajopeliä. Puolen miljoonan autot ovat aivan jokapäiväisiä Venäjän-matkaajia Finnjetillä.

Turvallisuuspäällikkö Seppo Ylitalon mukaan itään menevien arvoautojen ralli on jatkunut siitä asti kun Venäjän rajat avautuivat Neuvostoliiton jäätyä historiaan.

Eivätkä suomalaisalukset ole ainoa matkantekotapa näille autoille;tässä lastataan Travemunden satamassa perjantaina maannutta venäläisalusta täpö täyteen autoja. Autojen virta tuskin hiljenee vähään aikaan; käytettyjen länsiautojen tarjonta on Venäjällä vielä lähes olematonta kysyntään nähden,joten autoja tuodaan edelleen ulkomailta.
(MTV3/Timo Nurmi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.