Mainos

Suomi säästää kansainvälisistä harjoituksista

Ensi vuonna puolustusvoimat matkustaa vähemmän kuin aikaisemmin, koska kansainvälisiin harjoituksiin käytettävä raha on puolitettu. Naton nopean toiminnan joukot jäävät suunnitelmien ulkopuolelle.

Suomi vähentää puolustusvoimien osallistumista kansainvälisiin harjoituksiin ensi vuonna. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta päätti tänään supistaa harjoitustoimintaa viime vuodesta.

Ensi vuonna keskitytään kouluttamaan EU:n nopean toiminnan joukkoihin tulevaa pohjoismais-virolaista taisteluosastoa sekä Ilmavoimien kansainvälistä valmiusyksikköä.

Puolustusministeriön yksikön johtaja Olli-Pekka Jalonen kertoo, että harjoituksiin voidaan käyttää puolustusvoimien tämän ja ensi vuoden kustannusjahdin takia vain noin 1,7 miljoonaa euroa.

- Käytettävissä oleva raha on käytännössä noin puoliintunut verrattuna vuoteen 2005, Jalonen sanoo.

Jalosen mukaan ensi vuoden kansainväliset harjoitukset ovat todennäköisesti valtaosaltaan Ruotsissa. Naton ja Nato-maiden kanssa harjoitellaan myös, mutta listalla ei ole harjoituksia, jotka suoraan liittyisivät Naton nopean toiminnan NRF-joukkojen koulutukseen.

Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelee harjoituslistaa seuraavan kerran syksyllä. Jalosen mukaan listaa ei julkisteta, koska se on alustava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.