Mainos

Suomi pysyy liittoutumattomana

Suomi aikoo edelleenkin pysyä liittoutumattomana ja erityisesti maavoimien toimintakykyä aiotaan tehostaa. Naton jäseneksi ei nykyoloissa pyritä.

Pääministeri Paavo Lipposen toivoo, että Naton ja Venäjän mahdollinen sopimus ei heikentäisi muiden maiden asemaa. Eduskunta on keskustellut turvallisuuslinjauksista tänään.

Odotukset olivat suuret, kun pääministeri Paavo Lipponen tänään kiipesi eduskunnan puhujapönttöön. Olihan aiheena Suomen puolustuspolitiikka, johon Venäjän presidentti Boris Jeltsin eilen lehtihaastattelussa otti kantaa. Mutta kovin tuttua oli pääministerin puhe. Lipponen totesi vain, että Suomi päättää jatkossakin itse turvallisuusratkaisuistaan.

Natoon ei Lipposen mukaan nykyoloissa pyritä, mutta syvenevää yhteistyötä halutaan. Samalla linjalla oli tänään myös Natoon ehkä myönteisimmin suhtautuva puolue, Kokoomus. Myös oppositiopuolue Keskusta tuki hallituksen linjausta, mutta pienen piikittelyn kera.

Hallitus näyttääkin olevan selvästi huolissaan siitä, että Naton ja Venäjän mahdollinen sopimus saattaa heikentää esimerkiksi Suomen asemaa. Suomelle ovat tärkeitä muun muassa Baltian maita koskevat päätökset, samoin sopimukset asevoimien sijoittamisesta.

Pääministerin huoli on ymmärrettävä, sillä yksikin suurvaltajohtajien sopimus saattaa olla Pohjois-Euroopan turvallisuuden kannalta tärkeämpi kuin eduskunnan pitkäkään keskustelu.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.