Mainos

Suomi osallistuu Naton esikuntaharjoitukseen

Suomi osallistuu sotilasliitto Naton kriisinhallintaharjoitukseen Brysselissä. Kyseessä on johtamisharjoitus, joka toteutetaan karttaharjoituksena ilman joukkoja. Tarkoitus on harjoitella monikansalliseen kriisinhallintaoperaatioon liittyvää päätöksentekoa ja yhteydenpitoa.

Harjoituksessa ovat mukana Naton jäsenmaat sekä 22 rauhankumppanuusohjelmaan kuuluvaa maata. Harjoitus alkaa huomenna ja päättyy ensi viikon keskiviikkona.
-Tämä on poliittis-sotilaallinen harjoitus, jossa testataan toisaalta Naton päätöksentekojärjestelmää sekä toisaalta sitä rakennetta, jonka uusi euro-atlanttinen kumppanuusneuvosto tuo tullessaan, selvittää everstiluutnantti Esa Pulkkinen puolustusministeriöstä.

Harjoituksessa on kaksi osa-aluetta. Toisessa kuvitellaan luonnonkatastrofitilanne ja katastrofiavun järjestäminen. Toisessa taas harjoitellaan Bosniassa meneillään olevan kaltaista rauhantukioperaatiota, johon sisältyy myös voimatoimia. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun myös Natoon kuulumattomat maat otetaan mukaan rauhantukioperaation harjoituksiin. Katastrofiharjoitukseen Suomi osallistui ensimmäisen kerran jo toissa vuonna.

Suomesta harjoitukseen lähtee neljä henkilöä eli pääesikunnan sekä sisä-, ulko- ja puolustusministeriön edustajat. Lisäksi harjoitukseen osallistuvat Suomen vakituiset Nato-edustajat eli muutamia sotilashenkilöitä sekä siviiliviranomaisia Suomen Brysselin-lähetystöstä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.