Mainos

Suomi on lehdistönvapauden kärkimaita

Lehdistönvapautta seuraava Toimittajat ilman rajoja -järjestö arvostelee Euroopan maita lehdistönvapauden heikentymisestä. Järjestön vuosittaisessa selonteossa muun muassa Ranska ja Italia ovat tippuneet Afrikan mantereen nuorten demokratioiden alapuolelle.

- Euroopan pitäisi näyttää esimerkkiä kansalaisoikeuksien kunnioittamisessa. Kuinka voidaan tuomita ihmisoikeusloukkauksia ulkomailla, jos asiat eivät ole kunnossa kotimaassa, toteaa järjestön pääsihteeri Jean-Francois Juillard.

Vuosittain julkaistavan listan kärjessä ovat edelleen Euroopan maat. Ykkösenä on Tanska, sen perässä heti Suomi, Irlanti, Norja ja Ruotsi.

Ranska, Slovakia ja Italia ovat sen sijaan pudonneet listalla. Ranska on tänä vuonna Surinamin ja Kap Verden välissä sijalla 43. Sen edelle ovat menneet muun muassa Ghana ja Etelä-Afrikka.

Ranskassa toimittajia on pidätetty ja useisiin tiedotusvälineisiin on tehty ratsioita, järjestö toteaa. Italiassa ja Espanjassa toimittajia uhkaillaan fyysisesti ja muun muassa kroatialaisen viikkolehden omistaja sai surmansa pommi-iskussa.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.