Amos Rexin ensinäyttely kiinnosti jonoksi asti – Odotetaanko toiseen näyttelyyn samanlaista jonoa?

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaisia ämpäreitä, mutta kyllä taidekin kiinnostaa 1:05
Amos Rexin ensinäyttely keräsi 268 000 kävijää reilun neljän kuukauden aikana.

Helsingissä avautuu perjantaina Amos Rex -taidemuseon uusi näyttely, jossa esillä on piipuistaan ja knalleistaan tunnetun belgialaisen surrealistin Rene Magritten teoksia. Maaliskuussa rinnalle aukeaa teoksissaan valoa ja liikettä yhdistelevän Studio Driftin näyttely.

Amos Rexin ensinäyttely keräsi 268  000 kävijää reilun neljän kuukauden aikana. Näyttelyn suosio näkyi monina päivinä pitkänä sisäänpyrkijöiden jonona Helsingin ydinkeskustassa.

Museon tiedottaja Sara Järvi ei osaa sanoa tuoko uusi näyttely yhtä paljon kävijöitä, kuin ensinäyttely.

– Todella vaikea sanoa. Hirveän erityyppinen näyttely on kyseessä, ja totta kai avajaisnäyttelyyn on aina yleisöllä omanlaisensa mielenkiinto.

Kävijöillä on myös mahdollisuus ostaa uuteen näyttelyyn ennakkolippu.

– Olemme avaamassa mahdollisuuden ostaa jonkin verran ennakkolippuja. Tämä järjestelmä saadaan toivottavasti käyttöön heti tähän alkuun. Jos ei ihan alkuun, niin ainakin ensimmäisten viikkojen aikana. Ennakkolippujen ostajat pääsevät museokaupan kautta sisään. Jos järjestelmä toimii, sitä laajennetaan tulevaisuudessa.

Ennakkolipuissa lisämaksu

Näyttelytilassa pystyy olemaan yhtä aikaan arviolta 250 ihmistä.

– Tämä on kuitenkin sellainen asia, joka aina muuttuu joka näyttelyn yhteydessä, kun rakenteet muuttuvat ja ihmisten tavat olla näyttelyssä vaihtelevat näyttelystä toiseen. Aloitamme tuolla, ja tutkitaan, miltä vaikuttaa, tuntuuko täydeltä, ja sitten korjataan arviota näiden havaintojen pohjalta.

– Ennakkolippujärjestelmässä tulee viiden euron lisämaksu. Ennakkolipun voivat ostaa myös museokorttilaiset ja lapset, joille lipun hinta on silloin siis viisi euroa.

Magritten aikana peruslipun hinta on alennettu 15 euroon. Sitten, kun avataan Studio Drift maaliskuun alussa, hinta nousee taas 18 euroon. 

Lue myös:

    Uusimmat