Suomi lupaa järjestää USA:n teknologia-ammattilaisille "kaiken mitä he tarvitsevat" 90 päivän ajaksi – seurasi tuhansien hakemusten vyöry

Suomen marraskuussa aloittama "90 Day Finn" -kampanja on tuottanut yli 5300 hakemusta, uutisoi The Guardian.

90 Day Finn -kampanja on suunnattu valikoiduille yhdysvaltalaisille teknologia-alan ammattilaisille. Hakuaika on päättynyt.

Paketti sisältää hakijalle ja tämän perheelle "punaisen maton" tervetuliaisedut eli käytännössä Helsinki Business Hub järjestää muun muassa asumisen, päivähoidon, koulun ja "kaiken mitä tarvitset". Valituille hakijoille paketti on ilmainen.

Kampanjan mainoksen mukaan ohjelma ei tähtää hakijoiden kukkarolle, vaan mielessä on pitkäkestoinen suhde.

"Oletko kyllästynyt lockdowneihin?"

Suomen myyntivalteiksi mainitaan esimerkiksi puhdas ilma, maailman onnellisimmat ihmiset ja tervehenkinen työn ja vapaa-ajan suhde. Myös "tiedelähtöinen" koronaviruspolitiikka nostetaan esille.

– Oletko kyllästynyt lockdowneihin, metsäpaloihin, sosiaaliseen epäoikeudenmukaisuuteen ja poliittiseen myllerrykseen?, 90 Day Finn -ohjelman sivuilla kysytään.

The Guardianin artikkelin mukaan Helsinki Business Hub on saanut yli 5300 hakemusta.

– Emme ole monien muuttokohdelistojen kärkipäässä, mutta tiedämme että tänne tulevat ihmiset usein myös jäävät tänne, Helsinki Business Hubin Johanna Huurre sanoi The Guardianille.

– Maailmalla on valtava taistelu huippuosaajista, joten meidän täytyi olla luovia, Huurre jatkaa.

Huurre kertoo, että iso osa hakijoista on perheellisiä ja monet halusivat ainakin aluksi työskennellä etätöissä nykyiselle työnantajalleen. Lopuista hakijoista yli 800 oli yrittäjiä ja 60 sijoittajia. Mukana oli myös työtä etsiviä.

"Tarvitsemme osaajia"

The Guardian esittelee Suomen maana, josta on tullut Nokia, tekstiviesti, 5G ja Linux. Suomella kerrotaan olevan yli 6 miljardin euron arvoinen startup-verkosto, jossa on asukaslukuun suhteutettuna maailman eniten digitaalisille markkinoille pyrkiviä yrityksiä.

– Tässä on hyvää käytännönläheinen lähestymistapa. Teknologiasektorilla menee lujaa. Yhden arvion mukaan se voi luoda 50 000 uutta työpaikkaa vuonna 2021. Tarvitsemme osaajia, Business Finlandin Joonas Halla kertoo The Guardianille.

Lue myös:

    Uusimmat