Mainos

Suomi itsemurhatilastojen kärjessä

EU:n tilastolaitoksen Eurostatin julkaisema vuosikirja on ilmestynyt tänään kolmatta kertaa. Kirjan tarkoituksena on antaa tuoretta tietoa päätöksentekijöille ja hallituksille EU:ta koskevista aiheista.

Kirja kertoo mm., että EU:ssa syntyneiden tyttöjen keskimääräinen elinajanodotus on 80,5 vuotta ja pojilla 74 vuotta. EU:n väestö on tällä haavaa yli 372 miljoonaa ja se kasvaa vuosittain kahdella tuhatta henkeä kohden. EU-kansalainen tekee keskimäärin 40,4 tuntia töitä viikossa. Eniten puhdasta alkoholia käyttävät luxembourgilaiset, yli 15 litraa vuodessa.

Suomi itsemurhatilastojen kärjessä

Suomalaiset pitävät kärkipaikkaa Euroopan unionin itsemurhatilastoissa, ilmenee Eurostatin vuosikirjasta. Suomessa tehdään jokaista 100 000 miestä kohden noin 42 itsemurhaa. Samainen vertailuluku naisissa on noin 11. EU:n keskiarvo miehissä on 18 ja naisissa 6.

Suomalaisten tupakointi on selvästi vähäisempää kuin EU:n alueella keskimäärin. Suomalaiset polttavat noin 1 000 savuketta vuodessa. Vielä maltillisempia tupakoitsijoita ovat ruotsalaiset. Tupakan suurkuluttajia ovat kreikkalaiset, jotka polttavat keskimäärin yli 3 000 savuketta vuodessa henkeä kohden.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.