Suomi havittelee EM-kisoja uudistetulle Olympiastadionille – edellisten kisojen aiheuttama trauma vähitellen voitettu

SUL:n Harri Aalto: EM-kisahaun valmistelu aloitetaan 6:39
Mikä on yleisurheilun tila Suomessa? SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kertoo muun muassa EM-kisojen hakusuunnitelmista.

Suomen urheiluliiton hallitus on aloittanut valmistelut yleisurheilun EM-kisojen 2030 hakemisesta Helsingin olympiastadionille, kertoo toimitusjohtaja Harri Aalto.

Suomi isännöi viimeksi EM-kisoja vuonna 2012, jolloin niistä seurannut 3,6 miljoonan euron tappio oli ajaa SUL:n konkurssiin ilman valtion opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää ylimääräistä avustusta.

Nyt yli kymmenen vuoden takainen katastrofi alkaa olla voitettu, ja yleisurheilulla menee Suomessa paremmin kuin vuosikymmeniin. 

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto puhuu edelleen varovaisesti arvokisojen hakemisesta, mutta useita Euroopan tasolla mitalikandidaateiksi laskettavia urheilijoita kasvattaneen Suomen kannattaisi nyt hyödyntää tilaisuutensa.

– 2030 on aikaisin ajankohta, jolloin meillä on mahdollisuudet kisat saada, ja me olemme hallituksessa ottaneet sellaisen linjan, että me lähdemme sitä valmistelemaan, Aalto sanoo MTV Urheilulle.

– Se ei vielä tietenkään tarkoita, että olisimme tehneet mitään päätöksiä kisojen hakemisesta. Me tarvitsemme paljon rahaa siihen, ja yksinään Suomen urheiluliitto ei sitä riskiä voi tässä yhteydessä ottaa, hän jatkaa.

Vuoden 2024 EM-kisat järjestetään Roomassa, 2026 Birminghamissa ja 2028 Puolan Chorzowissa.

Mitä muuta yleisurheilulle ja maajoukkueelle kuuluu Budapestin MM-kisojen aikaan. Siitä lisää videolla.

Lue myös:

    Uusimmat