Mainos

Suomi.fi-portaali uudistettu ja laajennettu

Tietoa julkisista palveluista tarjoavaa Suomi.fi-portaalia on laajennettu ja uudistettu niin, että esimerkiksi nuorille ja ikääntyville on luotu omat tietopaketit. Myös viittomakieltä käyttäville on tehty omat sivunsa.

Julkisten palvelujen Suomi.fi-portaali on julkaistu kokonaan uudistettuna ja laajennettuna versiona. Suomi.fi tarjoaa kansalaisille, yrityksille ja viranomaisille luotettavaa tietoa julkisista palveluista sekä linkit verkkopalveluihin yhden osoitteen kautta. Portaalin kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Tietokannan aihesivujen julkisia palveluita kuvailevien tekstien määrää on lisätty aiempaan versioon verrattuna. Aihekokonaisuudet ovat entistä laajempia, johdonmukaisempia ja konkreettisempia, tiedottaa valtionvarainministeriö.

Aihesivujen lisäksi myös teemasisältöä on kasvatettu. Nuorille ja ikääntyneille on luotu omat tietopaketit, ja viittomakieltä käyttäville on tehty oma sivunsa, jolle kootaan linkkejä viranomaisten ja järjestöjen viittomakielisiin sisältöihin. Yrittäjille on laadittu oma tiivis pakettinsa yhteistyössä Yrityssuomi.fi-portaalin kanssa. Portaalin yleistietopaketit eli Julkishallinnon toiminta ja Perustietoa Suomesta säilyvät uudistuksessa ennallaan.

Uudesta Suomi.fi:stä löytyy entistä enemmän kuntatietoa. Portaalin kautta löytyy jokaisen Suomen kunnan yhteystiedot sekä tilastotietoa kunnasta. Kuntatietoa voi etsiä perinteisten hakutapojen lisäksi karttahaun avulla.

Suomi.fi:n toimitus sijaitsee valtioneuvoston tietohallintoyksikössä valtiovarainministeriössä. Portaalin linkkivalikoiman ja sisällön ylläpitoon ja kehittämiseen osallistuu laaja yhteistyöverkosto julkishallinnosta ja valtakunnallisista järjestöistä.

Suomi.fi:n teknisestä toteutuksesta vastaa Onesta Solutions Oy. Integraatiot muihin tietojärjestelmiin on tehty yhteistyössä näiden järjestelmien teknisten toimittajien kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.