Mainos

Suomesta palontorjuntaosasto Kabuliin

Suomi lähettää palontorjuntaan erikoistuneen kuuden hengen pelastusosaston turvaamaan Kabulin kansainvälistä lentokenttää.

Suomi lisää jonkin verran osallistumistaan ISAF-rauhanturvaoperaatiossa Afganistanissa. Tarkoituksena on, että Kabulin kansainvälisen lentokentän pohjoismaiseen ryhmään lähetetään palontorjuntaan erikoistunut kuuden hengen pelastusosasto.

Palomiehet lähetetään Kabuliin rauhanturvaajina. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia osallistua myöhemmin perustettavaan pohjoismais-brittiläiseen jälleenrakennus- ja vakauttamisryhmään. Ryhmä sijoittuisi Pohjois-Afganistaniin ISAF:in alaisuudessa.

Kabulin kansainvälisen lentokentän palontorjuntaa hoidetaan kesäkuun alusta Islannin johdolla. Pelastusopalveluun tulee näillä näkymin noin 35 palomiestä. Pohjoismaista Norja on vahvistanut kahdeksan palomiehen lähettämisen. Ruotsi puolestaan suunnittelee yhdeksän palomiehen lähettämistä ja Tanska kahden. Portugalista on tulossa ilmeisesti viisi ja myös Islannista viisi palomiestä.

ISAF-operaatiossa liki 50 suomalaista

Suomi on tähän saakka osallistunut ISAF-operaatioon hieman alle 50 sotilaan CIMIC- ja yhteysupseeriosastolla. Toimintaa kuvataan menestyksekkääksi, ja sen avulla on onnistuttu luomaan hyvät suhteet paikallisväestöön. CIMIC-toimintaa eli käytännössä yhteydenpitoa paikallisiin onkin tarkoitus jatkaa ja henkilöstömäärääkin lisätään lähiaikoina.

ISAF-operaatio toimii YK:n turvallisuuneuvoston mandaatilla. Toimintaa laajennettiin lokakuussa Kabulin ja sen lähialueiden ulkopuolelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.