Suomesta löytyi harvinainen mutanttibanaani – katso kuvat!

Helsinkiläisestä lounasravintolasta löytyi tiistaina epätavallinen banaani, joka paljastui todelliseksi harvinaisuudeksi.

Helsinkiläisen lounasravintolan asiakas yllättyi tiistaina napatessaan hedelmäkorista päivittäisen jälkiruokabanaaninsa. Tavallisen käyrän pötkylän sijaan käteen tarttui uskomattoman kokoinen tuplamutanttibanaani. Normaalin banaanin sijaan erikoisessa yksilössä kasvoi yhden kuoren sisällä kaksi hedelmää, yhteen kasvaneina kuin siamilaiset kaksoset konsanaan.

– Kyllä sitä banaania siinä pidempi tovi pyöriteltiin ja hämmästeltiin, että miten se voi olla sellainen. Totesin ruokalantädille ääneen, että ovatkohan tällaiset banaanit edes laillisia, tuplabanaanin napannut Sanna kertoo.

Kuinka harvinaisesta ilmiöstä tuplabanaanissa sitten oikeastaan on kyse? Makuja.fi päätti kysyä asiaa Chiquita-banaaneja maahantuovalta yritykseltä.

– Siis anteeksi, kaksi banaania saman kuoren sisällä? Ensimmäinen kerta kun kuulen tällaisesta. En ole koskaan törmännyt vastaavaan, kommentoi maahantuojayritys Veikko Laine Oy:n myyntipäällikkö Stefan Näsman.

Näsmanin mukaan kyseessä on luultavasti pienimuotoinen mutaatio ja monen eri asian ja olosuhteen summa.

– Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita. Löytyyhän välillä kaksipäisiä käärmeitäkin. Todennäköisempää on kuitenkin löytää banaanilaatikosta kymmenen kiloa kokaiinia, kun tällainen tuplabanaani, Näsmän nauraa.

Britanniassa kaksi mutanttibanaania vuonna 2010

Helsinkiläiseen lounasravintolaan päätynyt tuplabanaani ei suinkaan ole ensimmäinen laatuaan maailmalla. Vuonna 2010 Britannian mediassa raportoitiin peräti kaksi tapausta, joissa kuluttajan käsiin oli päätynyt samantyyppinen mutanttihedelmä.

Tuplabanaani herätti ihmetystä muun muassa lontoolaisessa hyväntekeväisyystapahtumassa, jossa jaettiin ilmaisia hedelmiä kuluttajille. Warwickin yliopiston kasvitutkija Ken Manning kommentoi tuolloin Daily Mailille ilmiön johtuvan todennäköisesti hedelmän poikkeuksellisen aikaisesta kehittymisestä.

– Tämä on erittäin, erittäin harvinaista, Manning totesi lehdelle.

Samana vuonna myös 69-vuotias eläkeläinen Wellingtonista törmäsi harvinaiseen tuplabanaanin. Banaaneja päivittäin popsiva Cedric Hooper uskalsi maistaa mutanttiyksilöä, eikä huomannut maussa mitään eroa tavalliseen yksilöön.

Makuja.fi maistoi Helsingistä löytynyttä tuplabanaania. Se maistui normaalilta, herkulliselta banaanilta.

Oletko sinä koskaan törmännyt erikoisiin tai epämuodostuneisiin hedelmiin tai vihanneksiin? Kerro tarinasi ja lähetä kuva osoitteeseen makuja(at)mtv.fi

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja