Mainos

Suomessa tehtiin purjehduksen historiaa – nainen vei voiton 'folkkareissa'

2:11

Helsingissä kilpaillaan tällä viikolla kansanveneiden eli folkkarien epävirallisesta maailmanmestaruudesta. Nämä puiset purjeveneet ovat olleet suosittuja retki- ja kilpailuveneitä 1940-luvulta lähtien. 

Folkkareiden tänään alkaneeseen Gold Cup -purjehduskilpailuun osallistuu kaikkiaan 65 venettä ja 200 purjehtijaa eri maista.

Mestaruus selviää lauantaina, mutta tähän asti Helsingin kisa on ollut poikkeuksellisesti naisten juhlaa. Alkuviikosta leivottiin historian ensimmäinen nainen osakilpailun voittajaksi.


Kilpailussa oli mukana muutamia puisia kansanveneitä.

Tanskalainen Ditte Andreasen lähti tänäänkin kärjessä tavoittelemaan uutta voittoa. Puiset folkkarit ovat olleet lähellä Ditten sydäntä jo syntymästä saakka.

– Synnyin kauniina kevätpäivänä ja samana päivänä vene oli juuri laskettu vesille. Minut vietiinkin purjehtimaan kansanveneellä ennen kuin menimme kotiin.

Osakilpailuvoittajan mukaan vene käy säälle kuin säälle.

– Folkkarilla voi purjehtia millä tahansa tuulella. Vene on yksinkertainen, ja siksi sanommekin, että sillä on helpointa aloittaa purjehdus. Toisaalta se on myös yksi haastavimmista veneistä oppia purjehtimaan hyvin, kertoo voitostaan iloitseva Andreasen.

Kilpailussa oli mukana yksi venekunta suomalaisia naisia.

– Ensimmäistä kertaa ikinä 74-vuotiaan folkkarin maailmanmestaruushistorian aikana naiskippari voitti. He itseasiassa voittivat myös eilen, mutta ottivat harmillisesti varaslähdön. Kyllä miehet rupeavat pikkuhiljaa pelkäämään meitä naisiakin, toteaa juhlamielellä oleva Johanna Horsma.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.