Suomenvenäläiset osoittivat mieltä rajansulkua vastaan – "Mieheni muuttaa Venäjälle, ja minä jään tänne – olen shokissa"

Suomenvenäläiset osoittivat mieltä rajansulkua vastaan – ”Olen shokissa” 3:50
Näin suomenvenäläiset kertovat rajatilanteen vaikutuksista – katso video

Suomenvenäläiset järjestivät tänään Helsingissä mielenosoituksen, jossa vastustettiin itärajan sulkua. 

Eduskuntatalon eteen kokoontui satoja ihmisiä osoittamaan mieltä itärajan sulkua vastaan. Mielenosoittajista valtaosa oli suomenvenäläisiä, joilla oli perheenjäseniä Venäjän puolella.

– Ystäväni ei päässyt tänään mielenosoitukseen, koska hänen piti järjestää äitinsä tilannetta Venäjän puolella. Jotta hänen äitinsä saisi lääkehoitoa ja pysyttyä kunnossa, kertoo anonyyminä pysyttelevä mielenosoittaja MTV Uutisille.

Hän on itsekin tullut mielenosoitukseen perhesyiden vuoksi. 

– Äitini on invalidi, ja ratkaisu on nyt todennäköisesti sellainen, että mieheni muuttaa Venäjälle ja minä jään tänne. Olen shokissa.

"Ymmärrämme erittäin hyvin tämän tilanteen"

Suomi sulki eilen kokonaan Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat. Turvapaikanhaku on keskitetty Vartiuksen ja Sallan raja-asemille.

Rajanylityspaikkojen sulkemisen taustalla on laajentunut maahantulo. Turvapaikanhakijat ovat kaukaa tulleita, todennäköisesti Venäjän masinoimia maahantulijoita. Rajanylittäjillä on ollut puutteelliset asiakirjat. 

Lue myös:

    Uusimmat