Mainos

Suomen Yrittäjät: Pienyritykset varautuvat vuoteen 2000

Suomen Yrittäjät on selvittänyt jäsenyritystensä varautumisen vuoden 2000 aiheuttamiin tietojärjestelmäongelmiin. Pienyritykset ovat tällä hetkellä varautuneet vuosituhannen vaihtumiseen selvästi paremmin kuin vuotta aiemmin, jolloin vastaava kysely tehtiin Suomen Yrittäjien jäsenten keskuudessa.

86 prosenttia pienyrityksistä on selvittänyt asian ja ryhtynyt mahdollisesti tarvittaviin toimenpiteisiin. Vuoteen 2000 mahdollisesti liittyvät ongelmat on tutkittu ja niiden ehkäisemisessä on ryhdytty toimiin 44 prosentissa pienyrityksiä. Vuotta aiemmin vastaava osuus oli vain 27 prosenttia.

Noin kolmannes, 27 prosenttia, pienyrityksistä on selvittänyt asian mutta katsoo, että tarvetta toimenpiteisiin ei ole. Vuotta aiemmin näiden yritysten osuus oli vajaa viidennes. 15 prosenttia Suomen Yrittäjien jäsenyrityksistä katsoo, että niillä ei ylipäätään ole tarvetta selvittää asiaa. Vuotta aiemmin näiden yritysten osuus oli 30 prosenttia.

Pienyrityksille Internet-työkalupakkiSuomen Yrittäjät on yhteistyössä Merita-Norbankenin kanssa laatinut pienyrityksille selviytymisoppaan "Vuosi 2000-työkalupakki". Työkalupakissa on ohjeita vuoteen 2000 varautumiseksi sekä erilaisia lomake- ja kirjemalleja.

Työkalupakki perustuu vastaavaan ruotsinkieliseen teokseen "Verktygslåda för år 2000", jonka on julkaissut Revisorsamfundet ja Företagarnas Riksorganisation. Työkalupakki ja sen ruotsinkielinen kaima on vapaasti yritysten käytettävissä. Työkalupakki löytyy Suomen Yrittäjienja Merita-Nordbankenin Internet-sivuilta osoitteista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.