Mainos

Suomen Yrittäjät huolissaan sähköveron korotuskaavailuista

Suomen Yrittäjät vastustaa sähköveron korotuksen kohdistamista työvaltaisiin pk-yrityksiin. Yrittäjien puheenjohtajan Risto Heikkilän mukaan esillä olleessa sähköveromallissa maksajiksi ovat joutumassa kuluttajat ja yrittäjät.

Teollisuus kokonaan tai eniten energiaa käyttävät teollisuusyritykset jäisivät korotuksen ulkopuolelle.
-Suunnitellussa sähköveroratkaisussa lisävero kohdistuisi juuri siihen osaan elinkeinotoimintaa, jonka työvaltaisena on uskottu parantavan Suomen työllisyystilannetta lähivuosina, sanoi Heikkilä Heinävedellä.

Heikkilän mukaan ratkaisu olisi isku vasten pk-yrityksiä ja samalla hallituksen periaatepäätös siitä, mihin elinkeinoelämän lohkoon myöhemmin mahdollisesti voimakkaastikin nouseva sähkövero kohdistuisi.

Oikeana lähtökohtana Heikkilä pitää sitä, että kaikki arvonlisäverovelvolliset yritykset vapautetaan uudesta verosta. Jos näin ei kuitenkaan käy, pitäisi koko yrityssektoria kohdella tasapuolisesti.
-200 000 sähköenergiaa käyttävää pk-yritystä ansaitsevat saman kohtelun kuin 20 energiaintensiivistä suuryhtiötä niin nyt kuin tulevaisuudessakin.
Heikkilän mukaan sähköveroa pitää myös tarkastella osana kokonaisverorasitusta, joka pk-yritysten kohdalla on muutenkin lisääntymässä ensi vuonna merkittävästi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.