Suomen työllistetyin artistibuukkaaja on suvena jatkuvasti liikenteessä: "Kesä on joka tapauksessa pilalla"

Festivaalipromoottorin oudoin kokemus 1:44

Festivaalipromoottori Timo Isomäki suunnittelee täydellä tohinalla jo kesän 2019 tapahtumia. Kesäisin mies kertoo olevansa liikenteessä lähes jatkuvasti.

Katso yllä videolta, mitä Timo Isomäki kertoo erikoisimmasta toiveesta, mitä ulkomainen artisti on takahuoneeseen toivonut.

Suomen festarikesän työllistetyimmäksi artistibuukkaajaksi kutsuttu promoottori Timo Isomäki vastaa muun muassa Hämeenlinnan Wanaja-festivaalin, Tampereen Tammerfestin sekä Jyväskylän ja Oulun SuomiPop-festivaalien ohjelmistosta.

Tänä vuonna Isomäki on buukannut ohjelmistoa yhteensä lähes 20 kesätapahtumaan. Festivaaliohjelmistojen lisäksi mies on pakertanut Nightwishin ja Popedan suurkonserttien promoottorina.

– Olen jo aikoinaan leikkimielisesti sanonut, että kesä on joka tapauksessa pilalla, kun lähtee tekemään festareita. Saman tien sitten tekee oikein kunnolla, Isomäki naurahtaa MTV.fin haastattelussa.

Timo Isomäki aloitti uransa musiikkibisneksessä Etelä-Pohjanmaan Alavudelta.

– Siellä perustimme paikallisen elävän musiikin yhdistyksen 1980-luvun lopulla. Nälkä kasvoi syödessä. Olin lopulta Alavudelta kotoisin olevalla Kolmas Nainen -yhtyeellä monenlaisissa hanttihommissa, kuluttamassa bussinpenkkiä, Isomäki muistelee.

– Olin niin sanotusti kiinnostunut aiheesta, mutta kun kiinnostus ei riittänyt soittamiseen, niin keskityin keikkojen järjestämiseen.

Isomäki hakeutui töihin Seinäjoen Provinssirockiin vuonna 1988 ja perusti lopulta oman firman vuonna 1993.

– Vuonna 1994 Tampereen Yo-talolle haettiin ohjelmapäällikköä. Hain pestiä ja sain sen. Silloin homma muuttui ammattimaiseksi ja aloin kokopäivätoimiseksi ravintoloitsijaksi ja tapahtumajärjestäjäksi. Olin muun muassa mukana siirtämässä Rantarockia Virroilta Vaasaan, Isomäki kertoo.

– Vuodesta 1999 lähtien olen ollut järjestämässä Himoksen juhannusfestivaaleja. Tänä kesänä järjestettiin se festari 20. kerran. Siitä lähti iso pyörä pyörimään. Tämä on ollut minun päätyöni jo neljän vuoden ajan. Myin Tampereen Yo-talon silloin pois.

Millainen on Suomen työllistetyimmän festaripromoottorin tavallinen työpäivä?

– Kyllähän se sähköpostihelvetti on melko lailla samaa meillä kaikilla. Aikoinaan olin kovastikin sähköpostia vastaan. Olin puhelinmiehiä. Olen elänyt aikakautta, jolloin oli pöydällä useitakin puhelimia ja niiden kanssa sitten teutaroitiin, Isomäki muistelee.

– Kaikki on siirtynyt sähköpostiin. Ja jäähän siitä muistijälki paremmin. Tavallinen työpäiväni on konttoritoimintaa suurelta osin. Kesällä ollaan sitten taas liikenteessä jatkuvasti. Keväisin ja talvisin käymme toki jo kartoittamassa uusia mahdollisia kohteita.

Tällä hetkellä Timo Isomäki suunnittelee jo täydellä vauhdilla kesän 2019 tapahtumia.

– Varsinkin ulkomaisten artistien kanssa neuvotellaan lähes päivittäin. Tässä samalla, kun tehdään tämän kesän tapahtumia, arvioidaan sitä, mikä menee hyvin, mikä huonosti ja mitä yleisö toivoo.

Isomäki pääsee toteuttamaan työnsä puitteissa myös artistien takahuonetoiveita.

– Kaikenlaista erikoista on tullut vastaan, mutta yhden Himoksen Juhannuksessa esiintyneen ulkomaisen artistin pyyntö on jäänyt hyvin mieleen, Isomäki kertoo.

Katso video aiheesta artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat