Huippusuosittu rap-yhtye Gasellit MTV:n erikoishaastattelussa: Tämä nelikko ei jätä yleisöään ikinä kylmäksi – "Siinä on sellainen adrenaliinikylpy"

6:24
Gasellit MTV:n erikoishaastattelussa.

Miikka Niiranen eli Hätä-Miikka, Pekka Salminen eli Päkä, Tuomas Pietikäinen eli Thube Hefner ja Jussi Mikkonen eli MusaJusa juhlivat tänä vuonna Gasellit-yhtyeensä 10-vuotisjuhlaansa. MTV tapasi suositun yhtyeen Porissa. 

Suomen suosituimpiin rap-yhtyeisiin lukeutuva Gasellit esiintyi Pori Jazzeilla keskiviikkona Kirjurin kesäravintolalla. Kokenut rap-yhtye nosti välittömästi tunnelman kattoon Porin keikallaan.

Kolmisenkymmentä keikkaa tänä kesänä

Gasellit on ottanut oman paikkansa suomirapin himoitulla alalla.

Yhtyeen jäsenet pitävät itsensä kiireisenä keikkojen suhteen, sillä tänä kesänä he nousevat keikkalavoille eri puolilla Suomea noin kolmisenkymmentä kertaa.

– Tänä kesänä ollaan oltu jo todella monilla festareilla mukana. Muun muassa Provinssissa, Ruisrockissa ja Ilosaarirockissa. Keikkojen osalta olemme puolen välin krouvissa tämän kesän osalta, MusaJusa tiivisti bändin festarikalenteria.

Satoja keikkoja plakkarissa

Satoja keikkoja vetänyt rap-yhtye on nähnyt monia lavoja, mutta yksi muisto nousee Hätä-Miikalla tältä kesältä erityisesti mieleen.

– Aitoon kirkastusjuhlissa oltiin ensimmäistä kertaa ja vaikka se oli sisälava eli tanssilavan oloinen mesta, niin siellä oli uskomattoman lämmin tunnelma. Meidät otettiin vastaan mukavasti.

– Ei se ole niinkään festivaalin koosta kiinni, vaan ihmiset sen tekevät ja tänä kesänä ihmiset ovat olleet hyvätuulisia ja iloisia. Se on helpottanut meidän töitä, Hätä-Miika kiteytti.

– Otamme myös yleisön toiveet huomioon, mikäli joku [biisi]toive sieltä napsahtaa. Yhdessä niitä bileitä tehdään, Päkä lisäsi.

Ystäviä vuosien takaa

Parhaimpien ystävien kanssa työskentely ja tiivis yhdessäolo eivät välttämättä ole helpointa hommaa.

Yhtyeen jäsenet tietävät, kuinka pitää hyvää yhteisfiilistä yllä.

– Tultiin itseasiassa suoraan keikalle meikäläisen mökiltä Saimaan rannalta, missä kävimme saunomassa ja rentoutumassa. Pidimme niin sanottua työhyvinvointiviikonloppua, tai muusikoiden viikonloppua eli maanantaita ja tiistaita.

– Kai siinä vähän ryhmähenki hioutuu, kun näkee muuallakin kuin lavalla, MusaJusa kertoi.

Riitojakin on koettu

Tuomas eli Thube Hefner kertoo, että suurimmaksi osaksi yhtyeen jäsenillä on hauskaa keskenään, mutta riitojakin on nähty.

Erimielisyydet ovat vähentyneet vuosien mittaan ja yhteistä linjaa on haettu muun muassa taiteellisista näkemyksistä ja raha-asioista.

Pitkä yhteinen historia on kuitenkin opettanut, kuinka riitatilanteilta vältytään.

– Kun joku on väsynyt tai nälkäinen, niin sille ei kannata alkaa kettuilemaan. Silloin voi roihahtaa, Tuomas eli Thube Hefner kertoi hymyillen.

Rap-yhtyeen hyvä yhteishenki näkyy myös naljailussa toisilleen.

– Kyllä siellä aina katsotaan, että kukas siellä on meikäläisen rahoilla ostanut lonkeron Ilosaarirockissa, Hätä-Miikka kuittaili naureskellen.

– Jos nyt totta puhutaan, niin eniten riitelemme siitä, kun Miikka on aina myöhässä, Thube Hefner kuittasi takaisin hymyillen.

– Olen aika säntillinen mies tätä nykyä, Hätä-Miikka vastasi haasteeseen.

Erikoiset taiteilijanimet keksittiin hetkessä

Kun Gasellit-yhtyettä luotiin, niin miehet halusivat keksiä jokaiselle jäsenelle taiteilijanimet.

Nimien luomisessa on MusaJusan mielestä käytetty samaa logiikkaa kuin musiikin teossa muutenkin: tehdään ensin ja mietitään sitten.

Vaikka ulkopuolisen korvaan nimet kuulostavat erikoisilta, miesten mielestä nimet ovat hyvinkin loogisia. He perustelevat nimiä naureskellen seuraavasti:

– Olen hätäinen persoona ja Miikka, eli Hätä-Miikka.

– Hävettää muistella sitä aikaa, kun mulla oli äärimmäisen ruma sininen veluuritakki ja näytin kuulemma Playboy-lehden perustaja Hugh Hefneriltä. Siitä se Hefner-lisä jäi nimeen, vaikka ruma takki on lentänyt roskikseen. Eli Thube Hefner.

– MusaJusa on aika kuvaava nimi. Olen Jussi ja teen musiikkia.

Päkä eli Pekka Salminen on nelikosta ulkopuoliselle ehkä loogisin kutsumanimi Pekasta.

Emma-palkittu yhtye

Gasellit palkittiin tämän vuoden helmikuussa Emma Gaalassa vuoden yhtyeenä. Jäsenet muistelevat palkintoa lämmöllä.

– Se oli tosi iso kunnia, MusaJusa kuvaili tunnelmia.

– Olemme halunneet tuoda esille enemmänkin ihmisten välistä yhteyttä kuin sitä, että täällä olisi isoja persoonia tai egoja. Senkin vuoksi palkinto lämmitti mieltä, Thube Hefner kommentoi.

Miehet kertovat, etteivät tee musiikkia palkintojen takia, mutta tunnustus aina lämmittää mieltä.

– Nostaisin tämän vuoden kohokohdaksi tuon palkinnon lisäksi sen, että saimme bändinä kasaan 10 vuotta. Meillä on edelleen hauskaa yhdessä 10 vuoden jälkeen. Se on tärkeämpää kuin palkinnot, Thube kuittaa.

Kova kuhina studiolla

Kysyttäessä, milloin yhtyeeltä kuullaan uutta musiikkia, Päkä ei kommentoi asiaa, mutta Thube raottaa faktoja. Yhtyeen ei ole tarkoitus jäädä lepäämään laakereilleen palkintojen ja viime levyn jälkeen.

– Käymme taas studiolla. Yritämme saada mahdollisimman nopeasti musiikkia tuutista ulos.

MusaJusa paljastaa, että olisi kiinnostunut tekemään yhteisbiisin rap-artisti Karri Koiran kanssa. Mies lähettääkin terveisiä Karrille, että studion ovet ovat hänelle auki.

– Edellinen biisi oli niin hyvä ja diggaan Karrista muutenkin tyyppinä.

Hätä-Miikka heittää ilmoille muitakin suomalaisnimiä, keiden kanssa hän olisi kiinnostunut yhteiskappaleesta.

– On mulla nuoruuden suosikkeja, esimerkiksi Dave Lindholm ja J. Karjalainen. Olisi kiva päästä studioon heidän kanssaan, mutta en ole varma, miten se istuu hiphop-musiikkiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja