Promoottori ei pidä kotimaisten festarilippujen hintoja korkeina: "Olemme huomattavasti Ruotsiakin jäljessä"

Festivaalipromoottorin oudoin kokemus 1:44

Festivaalipromoottori Timo Isomäki pitää suomalaisten festarien lippuhintoja kohtuullisina verrattuna esimerkiksi Keski-Euroopan tapahtumiin.

Katso yllä videolta, mitä Timo Isomäki kertoo erikoisimmasta toiveesta, mitä ulkomainen artisti on takahuoneeseen toivonut.

Suomen festarikesän työllistetyimmäksi artistibuukkaajaksi tituleerattu promoottori Timo Isomäki vastaa muun muassa Hämeenlinnan Wanaja-festivaalin, Tampereen Tammerfestin sekä Jyväskylän ja Oulun SuomiPop-festivaalien ohjelmistosta.

Musiikkialalla jo 1980-luvun lopulta lähtien työskennellyt Isomäki on nähnyt alan isot muutokset.

– Kotimaisissa artisteissa on huomannut sen, että sen mukaan kun suosio on kasvanut, artistit haluavat panostaa show-elämykseen ja tarjota yleisölle ainutkertaisen kokemuksen, Isomäki kertoo.

– Paljon räätälöidään lavoja isojen artistien toiveiden mukaan. Kotimaisten artistien kohdalla puhutaan ihan kansainvälisen kokoluokan tuotannoista.

Isomäki kertoo, että kotimaisten artistien totuttua isommat show't alkoivat yleistyä Cheekin vuoden 2014 Olympiastadionin-keikkojen myötä.

Sittemmin monia kotimaisia nimiä on nähty Helsingin Hartwall Arenalla sekä muissa isoissa jäähalleissa ympäri Suomea.

– Varmasti vielä tulee se tilanne, että joku artisti ei vedäkään hallia täyteen. Onneksi hallit ovat muunneltavissa niin, että esimerkiksi yläkatsomoita voidaan sulkea, Isomäki sanoo.

– Voi olla, että se säikäyttää artisteja. Olen silti sitä mieltä, että areenakeikat ovat artistien kannalta äärimmäisen hyvä asia. Siinä päästään kokeilemaan isompia tuotantoja, joka voidaan sitten mahdollisesti tuoda festarilavoille kesällä. Tällaisena kaiken suuruuden ystävänä on ollut hienoa seurata, että tämä asia on kehittynyt tällä tavalla.

Isomäki joutuu tiimeineen paiskomaan välillä todella kovasti töitä toteuttaakseen etenkin kansainvälisten artistien vaatimukset.

– Linkin Park esiintyi Himoksella kesällä 2015. Se oli haasteellinen tapaus. Saimme kaikki ennakkoinfot ja -raiderit, mutta paljon asiat muuttuivat lennossa. Heidän henkilökunnassaan oli havaittavissa, ei nyt kiukkua, mutta asiat kangertelivat, Isomäki muistelee.

– Siinä se edellinen vuorokausi oli aikamoinen. Turhautumisen merkkejä oli ilmassa, mutta lopulta kaikki olivat tyytyväisiä ja kavereina paiskattiin kättä heidän tuotantoväkensä kanssa.

Linkin Parkin laulaja Chester Bennington teki itsemurhan kesällä 2017.

– Keikka oli hieno. Ja kun nyt tietää, että Linkin Parkia ei tulla enää koskaan näkemään siinä muodossa keikalla missään, se lisää sen tapahtuman ainutlaatuisuutta.

Islantilaislaulaja Björk esiintyy Helsingin Finlandia-talossa tiistaina 19. heinäkuuta. Konserttilipun hinta on edullisimmillaan 109 euroa, joka tuntuu hyvin korkealta hinnalta yksittäisestä konsertista.

Timo Isomäki kertoo huomioineensa asian.

– Jollakin tapaa lippuhinta varmaankin skaalautuu esiintymispaikan mukaan. Lopulta se hinta on kaikkien asioiden kompromissi, Isomäki toteaa.

– Festarilippujen hinnat eivät ole Suomessa kalliit. Olemme siinä asiassa huomattavasti Keski-Eurooppaa ja Ruotsiakin jäljessä.

 

Lue myös:

    Uusimmat