Suomen turkistarhoilla on nyt supertiukat koronatoimet – Hollannissa ja Tanskassa on jo aloitettu miljoonien minkkien tappaminen

1:59
Tanskassa ja Hollannissa turkistarhat kärsivät koronaviruksesta – näin suomalaisyrittäjä kommentoi tiukkoja turvatoimia muualla Euroopassa.

Suomalaisilla turkistarhoilla on aloitettu poikkeuksellisen tiukat turvatoimet, joilla pyritään estämään koronaviruksen leviäminen suomalaistarhoille.

Hollannissa ja Tanskassa on jo aloitettu miljoonien minkkien tappaminen, koska siellä on havaittu viruksen leviävän paitsi turkiseläinten välillä, myös eläimestä ihmiseen.

Viranomaismääräykset ovat tiukat, sillä Tanskan ja Hollannin tilannetta, jossa minkkejä lopetetaan nyt miljoonittain viruksen leviämisen pelossa, ei haluta Suomeen.

MTV Uutiset toimittaja ei päässyt kuvaamaan eläimiä lähietäisyydelle.

– No sehän on aivan järkyttävä tilanne. Varsinkin, kun nahoitukset alkavat vajaan kuukauden sisällä. Lisäksi seuraavan kauden siitoseläimet ovat siellä mukana, joihin on tehty vuosien työ ja tehty kauheat panostukset, kommentoi Saga Furs Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja turksitarhaaja Jari Isosaari.

Tutkimusten mukaan minkki ja supikoira voivat levittää virusta paitsi eläimestä toiseen, myös ihmiseen.  Tämän vuoksi jo entisestään tarkat hygieniamääräykset tarhoilla ovat nyt laajentuneet maskien käytöstä aina työntekijöiden vapaa-aikaan.

– Tietenkin taukotiloihin ja ruokailuihin liittyvät käsihygieniat, desinfiointiaineet, lattia- ja pöytätasojen pesut. Olemme tarkkoja, vältetään kaikkia ylimääräisiä tilaisuuksia.

Myös esimerkiksi työntekijiden kengät desinfioidaan. Suomessa tarhoilla ei ole vielä todettu koronaa, mutta Yhdysvalloissa ja Espanjassa on jo tapauksia Tanskan ja Hollannin lisäksi.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja