Mainos

Suomen telemaksut teollisuusmaiden halvimpia

Suomessa matkapuhelut maksavat vain puolet ja yritysten telepalvelut alle puolet teollisuusmaiden keskiarvosta. OECD:n tilastojen mukaan kaikki Suomen telemaksut ovat selvästi alle teollisuusmaiden keskiarvon.

OECD:n tilastoista nousee kaksi selvää teletoiminnan kasvualuetta, matkaviestintä ja internetin käyttö. Molemmissa Suomi on kehityksen kärjessä.

Tämän vuoden alussa matkaviestinten määrä nousi meillä yli 30 prosenttiin väkiluvusta ensimmäisenä maailmassa. Tuoreiden tietojen mukaan Suomi kasvattaa eroa seuraavina tuleviin Australiaan ja muihin Pohjoismaihin.

Suomi on tilastokärjessä myös internetin käyttäjämäärissä. Meillä on 56 isäntäpalvelinta tuhatta asukasta kohti. Jatkuvaa internetin käytön kasvua selittää osaksi se, että myös internet-liityntäpalveluiden hinnat ovat Suomessa reilusti OECD-maiden keskitasoa halvemmat.

Telekilpailu laskenut hintoja

Telekilpailu on tilastojen mukaan vaikuttanut kaikissa maissa yhdensuuntaisesti. Palvelut ovat kehittyneet, kysyntä kasvanut ja kuluttajahinnat laskeneet lähes kaikilla telemarkkinoiden osa-alueilla.

Matkaviestinnässä hintojen hajonta on valtaisa. Suomi, Norja ja Ruotsi ovat hinnoiltaan halpoja, Britannia, Yhdysvallat ja Ranska kalliita. Kun keskihinta oli sata, Britannian luku oli 111, Yhdysvaltojen 143 ja Ranskan 173.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.