Mainos

Suomen talouskasvu kiihtyi viime vuonna

Kysynnän kasvu oli kotitalouksien ja yksityisten investointien varassa. Kotitalouksissa rahaa käytettiin erityisesti kodinkoneisiin ja huonekaluihin.

Suomen talouskasvu kiihtyi viime vuonna 3,7 prosenttiin. Tilastokeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan bruttokansantuotetta BKT:ta kertyi viime vuonna 150 miljardia euroa. BKT on tavaroiden ja palveluiden valmistuksesta syntyvä arvonlisäys.

Kysynnän kasvu oli kotitalouksien ja yksityisten investointien varassa. Investoinneissa nähtiin nyt käänne, sillä kaksi edellisvuotta ne supistuivat. Vuotta aiemmin talouden kasvu jäi 2,4 prosenttiin.

Kotitalouksien käytettävissä oleva reaalitulo kasvoi viime vuonna 4,6 prosenttia. Tulot kasvoivat kulutusta nopeammin, joten kotitalouksien säästämisaste nousi 1,9 prosenttiin.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä BKT kasvoi 0,6 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Vuotta aiemmasta kasvua tuli tasan 4 prosenttia. Loppuvuodesta taloutta piristi myös viennin kasvu, joskin kotitalouksilla oli edelleen tärkeä merkitys. Kotitalouksissa rahaa käytettiin erityisesti kodinkoneisiin ja huonekaluihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.