Mainos

Suomen suurlähettilään koti ryöstettiin

Suomen Chilen-suurlähettilään virka-asunto on ryöstetty. Kolme nuorta miestä murtautui Chilen pääkaupungin Santiagon itäpuolella Las Condesissa sijaitsevaan virka-asuntoon toissayönä.

Ryöstön sattuessa asunnossa oli vartijan lisäksi ainoastaan suurlähettilään vaimo, koska suurlähettiläs Iivo Salmi oli kaupungin keskustassa illallisella.

- Heille kelpasivat televisio, radio, kamerat, kännykät, korut, parfyymit, mutta tauluja he eivät vieneet. Lisäksi he rikkoivat ja sotkivat kaikki paikat, suurlähettilään vaimo Marjatta Salmi kertoo Ilta-Sanomille.

Suurlähettilään virka-asunto sijaitsee asumattoman kukkulan juurella rauhallisen kadun päässä. Ilta-Sanomien mukaan taloon on helppo murtautua, koska siinä ei ole sähköistä turvajärjestelmää. Ryöstäjät pääsivät talon pihalle kiipeämällä puutarha-aidan yli.

Vaimo pakeni ryöstäjiä komeroon

Ryöstäjät sitoivat asuntoa vartioimassa olleen vartijan. Yksi miehistä jäi vahtimaan vartijaa, jotta hän ei pystyisi soittamaan apua.

Suurlähettilään vaimo havaitsi varkaat välittömästi, sillä perheen koira alkoi yllättäen haukkua raivokkaasti. Hän pakeni vaatekomeroonsa vaatekasojan taakse piiloon. Ryöstäjät penkoivat koko asunnon ja avasivat myös suurlähettilään vaimon kätköpaikan ovet, mutta eivät löytäneet häntä.

Varkaat luulivat Marjatta Salmen mukaan, ettei talossa ollut vartijan lisäksi muita.

- Jos he olisivat tienneet minun olevan talossa, he olisivat etsineet minut käsiini ja kiristäneet kassakaapin turvakoodin, hän sanoo Ilta-Sanomille.

Naapuritalon turvamies hälytti paikalle poliisit, jotka eivät kuitenkaan saaneet ryöstäjiä kiinni.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.