Mainos

Suomen Rosatom-yhteistyö tikunnokkaan brittilehdessä

Epäselvyydet Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ympärillä saavat kielteistä huomiota brittiläisessä talouslehdessä Financial Timesissa (FT).

Lehti siteeraa keskustan euroedustajaa Olli Rehniä, joka kirjoitti sunnuntaina blogissaan, että Fennovoiman ydinvoimalatilaus venäläiseltä Rosatomilta saattaa osoittautua ”vakavaksi energia- ja talouspoliittiseksi pohjakosketukseksi”.

Rehn luonnehtii blogissaan hanketta ”taloudellisesti epävarmaksi” ja ”poliittisesti rujoksi” investoinniksi.

FT siteeraa Rehnin ohella suomalaisissa medioissa esillä olleita väitteitä työ- ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) jääviydestä päättää muun hallituksen mukana Fennovoiman voimalan luvasta. Jääviysepäilyjä esittivät oikeusoppineet Helsingin Sanomien haastattelussa sillä perusteella, että Vapaavuori aiemmin tänä vuonna allekirjoitti Suomen ja Venäjän sopimuksen ydinenergiayhteistyöstä.

Vapaavuori torjui jääviysepäilyt MTV Uutisten haastattelussa lauantaina.

– Tämähän on ihan pähkähullu juttu. Jos minä olisin jäävi sen takia, että allekirjoitin sopimuksen, niin kaikki ne, jotka ovat minut valtuuttaneet allekirjoittamaan sopimuksen, eli käytännössä koko muu Suomen hallitus, olisi ihan yhtä jäävejä, joka osoittaa kuinka pähkähullua tämä on, hän sanoi.

Rehn asettui vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön linjoille vaatiessaan blogissaan Vapaavuorelta ”perusteellista selvitystä asiasta”.

Euroopan parlamentti, jonka jäsen Rehn siis on, vaati viime viikolla kaikkia EU-maita peruuttamaan Venäjän kanssa suunnitellut energia-alan sopimukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.