Mainos

Suomen pisin tietunneli puhkaistu

Tunnelin kokonaismitta on yli 2 kilometriä. Tietunneli on osa parhaillaan tehtävää E-18 -moottoritietä, joka otetaan käyttöön vuoden 2008 loppupuolella.

Suomen suurin tiehanke, E18-moottoritien rakentaminen Muurlan ja Lohjan välillä, on edennyt aikataulussa päällystystöihin. Ne kestävät loppusyksyyn ja jatkuvat jälleen ensi keväänä.

Liikenteelle moottoritie avataan ensi vuoden marraskuussa, jonka jälkeen koko tieosuus Turun ja Helsingin välillä on moottoritietä.

Myös seitsemän kaksoistunnelin louhinnat on pääosin tehty. Lohjan Kaarnaisissa puhkaistiin viimeksi Suomen pisin eli 2,2 kilometrin mittainen maantietunneli. Jokaisessa seitsemässä rakenteilla olevassa kaksoistunnelissa on käynnissä sisustustyöt.

Koko moottoritien 51 kilometrin pituudesta tunneleiden osuus on noin kymmenes.

Muurlan-Lohjan moottoritien on tilannut Tiehallinto. Sen järjestämän tarjouskilpailun voitti tieyhtiö Ykköstie, joka on vastuussa tiestä vielä 21 vuotta rakentamisen jälkeenkin. Hankkeella työskentelee lähes 800 työntekijää.

Ykköstie teettää suunnittelu-, rakentamis- ja kunnossapitotyöt Työyhteenliittymä E18:lla, jonka muodostavat Skanska Infra Oy ja Lemcon Oy.

- Moottoritie toteutetaan julkisen ja yksityisen sektorin välisenä elinkaarihankkeena, jonka kokonaisarvo on lähes 700 miljoonaa euroa. Rakentamisen kustannukset ovat tästä liki 300 miljoonaa euroa ja loppu muodostuu hoidosta ja ylläpidosta, kerrotaan Ykköstiestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.