Mainos

Suomen Pankki piti talousnäkymät ennallaan

Suomen talouden näkymät eivät ole olennaisesti muuttuneet sitten syyskuun, kertoi Suomen Pankki julkistamassaan talouskatsauksessa.

Pankki piti Suomen talouden tämän vuoden kasvuennusteen ennallaan 1,3 prosentissa. Ensi vuoden kokonaistuotannon kasvuksi pankki arvioi 2,9 prosenttia ja vuodelle 2005 pankki odottaa 2,8 prosentin kasvua.

Myös inflaatio eli kuluttajahintojen nousu pysyy keskuspankin arvioin mukaan kurissa ainakin parin lähivuoden aikana. Ainoa yleistä hintatasoa kiihdyttävä tekijä saattaa piillä raakaöljyn hinnassa, sillä öljyn hinnannousu näkyy kohonneina energiakustannuksina.

Pankin talouskatsausta esitellyt johtokunnan jäsen ja varapääjohtaja Matti Louekoski puuttui myös keskusteluun euron arvosta. Louekoski muistutti, että euron lähtötaso oli 1,18 dollaria, joten nykyinen 1,215 dollarin taso ei vielä ole huolestuttava. Hänen mukaansa dollarin nykyarvossa on havaittavissa uskon puutetta Yhdysvaltain kykyyn selviytyä ongelmista.

Suomen työttömyysaste pysyy pankin arvion mukaan yhdeksän prosentin tasolla, mikä on "huolestuttavan korkea". Louekoski huomautti, ettei nopeaa parantumista työllisyystilanteeseen ole näköpiirissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.