Suomen maajoukkueen jättänyt laitahyökkääjä on Veikkausliigan polttavin nimi – "Olen nyt enemmän huippu-urheilija kuin aikaisemmin"

Veikkausliigan kuumimmaksi pelaajaksi on elokuun aikana noussut kuin vaivihkaa IFK Mariehamnin Albion Ademi. 21-vuotias laituri on sarjan maalipörssin kärjessä kymmenellä osumalla.

Ademi vaihtoi vuonna 2016 Turun Palloseurasta paikallisvastustaja Interin riveihin. Läpimurto antoi kuitenkin odottaa IFK Mariehamniin, johon hän siirtyi tammikuussa.

Heikon alkukauden jälkeen IFK Mariehamn on noussut sarjassa viidenneksi voitettuaan viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä. Näissä otteluissa Ademi on tehnyt kymmenestä maalistaan kuusi ja syöttänyt kolme.

– Tavoitteemme on ainakin kuuden parhaan joukossa, mutta jos pääsemme pidemmällekin, oma tavoitteeni olisi ainakin olla kolmen kärjessä, Ademi sanoi MTV Urheilulle.

– Olemme treenanneet hyvin sitä taktiikkaa, mitä valmentaja on meiltä halunnut. Harjoittelemme sitä joka päivä, katsomme videoita, toiminta on ammattimaista ja se on tuottanut tosi paljon tulosta. 

Ahvenanmaalla ei liikaa ylimääräisiä virikkeitä ole, joten keskittyminen kiinnittyy tiiviisti olennaiseen. Työn ulkopuolisten uhrausten hinta on ollut pelaajalla etukäteen tiedossa. 

– Se on todella rauhallinen paikka. Paljon pleikkaria pelataan kavereiden kanssa ja treenataan vapaa-ajalla. Vähän tylsä paikka, mutta ei voi mitään. Sellaista se on, jos lähdet tekemään jotain jalkapallon vuoksi.

Kasvu huippu-urheilijaksi on tapahtunut vähitellen, sen Ademi vahvistaa myös itse.

– Voin allekirjoittaa. Olen nyt enemmän huippu-urheilija kuin aikaisemmin. Toisin kuin aiemmin, keskityn nyt pieniin asioihin. Se tuottaa tulosta.

MTV Urheilu uutisoi aiemmin Ademin vaihtaneen Suomen nuorisomaajoukkuepaidan Albanian vastaavaan. Päätöstään hän kuvailee vaikeaksi, mutta tarkkaan harkituksi.

– Mietin sitä päätöstä todella kauan. Tulin sydämessäni siihen lopputulokseen, eikä se ei ollut päivän miettimisen lopputulos, Ademi kuvaili.


Lue myös:

    Uusimmat