KuPS-ikoni Petteri Pennasen siirtosaagasta pannukakku – antoi vihjeen seuraavasta osoitteestaan: "Veikkausliiga ei missään nimessä ole tavoite"

2:45
Videolla viime kaudella Kuopion Palloseuran kapteenina toimineen Petteri Pennasen mestaruushaastattelu.

Kuopion Palloseuran kasvatti ja viime vuoden veikkausliigavoittaja Petteri Pennanen, 29, on ajautunut odottamattomaan tienhaaraan. Indonesiasta ennenaikaisesti lähtenyt pelintekijä haluaisi palata nopeasti takaisin ulkomaille, mutta näkee välikauden Suomessa realistisena vaihtoehtona.

Puuduttava paperisota viimein ohi

Pennanen ilmoitti tiistai-iltapäivänä, että hänen taipaleensa indonesialaisseura Tira-Persikabon kanssa on tullut aikaiseen päätökseen.

Viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi nimetty Pennanen siirtyi Indonesian pääsarjaan tammikuussa, mutta ei ehtinyt pelata uudelle seuralleen kuin kolmen ottelun verran. Kausi keskeytettiin koronaviruspandemian takia, jonka jälkeen myös muita ongelmia alkoi nousta pintaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

– Indonesiassa kausi olisi jatkunut vasta lokakuun puolivälissä – jos silloinkaan. Niin pitkään on odoteltu, ettei tämä kuulostanut enää kannattavalta. Sopimukseen on tullut viimeisen neljän kuukauden aikana merkittäviä muutoksia, ja niin olisi tullut myös jatkossa. Kausi olisi myös venynyt ensi vuoden puolelle, mikä olisi sotkenut entistä enemmän suunnitelmia oman uran kannalta. Oli parempi ratkaisu päästää irti, paperisotaan kyllästynyt Pennanen kertoi MTV Urheilulle.

Pennanen ehti jo jokseenkin sopeutua arkeen maailman suurimassa saarivaltiossa, mutta epätäsmälliset toimintatavat tekivät kokemuksesta haastavan.

– Moneen asiaan ei pystynyt varautumaan infosta huolimatta. Ihmiset siellä ovat tosi hyväntahtoisia, mutta lupaukset eivät oikein toteudu. Kentän ulkopuolella jouduin hoitamaan paljon sellaisia asioita, mistä pelaamisen ohella ei tavallisesti tarvitsisi itse välittää. Hyvin monet asiat vaativat säätämistä, Pennanen harmitteli.

Välikausi Veikkausliigassa realistinen mahdollisuus

Useat KuPSin kannattajat ovat jo ehtineet herkutella Pennasen mahdollisella paluulla hänen siirtoilmoituksensa jälkeen. Pennanen on harjoitellut KuPSin kanssa toukokuun lopusta lähtien, mikä on auttanut häntä pysymään kunnossa pelitauosta huolimatta.

Paluu kasvattajaseuran miehistöön olisi varmasti houkutteleva vaihtoehto myös hänelle, mutta siirrosta SS Areenalle ei ole vielä neuvoteltu. Pennasta on yhdistetty siirtohuhuissa myös Jani Honkavaaran SJK:hon ja mestarisuosikki HJK:n riveihin.

– Ihan kaikki vaihtoehdot ovat auki. Turha nostaa esille yhtä tai kahta vaihtoehtoa, KuPSia tai SJK:ta. Laillisesti en ole edes voinut käydä siirtoneuvotteluita ollessani vielä toisen sopimuksen alla. Nyt alkaa siis työt seuraavan seuran löytämiseksi. Tavoitteena olisi päästä pelaamaan viimeistään ensi kuun alussa, Pennanen pohti.

Pennanen on ollut yhteydessä ainakin yhteen ulkomaalaiseen seuraan, jonka projekti vaikuttaa todella kiinnostavalta.

– Ulkomailla olisi seura, joka haluaisi minut kovasti sinne. Jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, teen sen seuran kanssa esisopimuksen ensi kaudeksi, tai sitten jo nyt. Se on todella kiinnostava vaihtoehto, mutta siirto tämän kesän osalta näyttää haastavalta, Pennanen paljasti.

– Veikkausliiga ei missään nimessä ole tavoite, mutta tämän poikkeustilanteen takia sekin on hyvä vaihtoehto. Sieltä ulkomaalaisesta seurasta on lähetetty toive, että pelaisin muutamat kuukaudet täällä Euroopassa, missä kausi on yhä käynnissä. Sitten vasta talvella siirtyisin sinne. Täällä Suomessa kausi on jo käynnissä ja ikkuna aukeaa pian.

Pennasen kommenteista voi päätellä, että kyseinen seura sijatsee Euroopan ulkopuolella. 29-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut värikkään uransa aikana myös Puolassa ja Hollannissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja