Suomen jalkapallotytöt ylsivät MM-kisoissa historialliseen tasapeliin

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue päätti MM-turnauksensa 1–1-tasapeliin järjestäjämaata Uruguayta vastaan.

Suomi oli hävinnyt alkulohkon ensimmäisissä peleissään Uudelle-Seelannille 0–1 ja Ghanalle 1–3. Kahden kierroksen jälkeen varmistui, että Suomi jää alkulohkoon.

Videolla kuvaa Ghana-pelistä:

Turnaus päättyi kuitenkin positiivisissa tunnelmissa, kun Suomi nappasi ensimmäisen pisteensä tyttöjen MM-tasolla.

Aino Vuorinen tälläsi Annika Huhdan syötöstä Suomen 1–0-johtoon Uruguayta vastaan, kun pelikellossa oli 51. minuutti. Uruguayn painostus tuotti kuitenkin tulosta 78. minuutilla ja Esperanza Pizarro tasoitti pelin painavalla yläkulmalaukauksellaan.

Suomi ja Uruguay jäivät molemmat alkulohkossa yhteen pisteeseen, mutta Suomi sijoittui lohkossaan kolmanneksi paremmalla maalierolla. Jatkoon etenivät kaikki kolme otteluaan voittanut Ghana ja kahden voiton Uusi-Seelanti.

Suomen tytöt olivat aiemmin pelanneet alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuosina 2014 ja 2005. Kummallakin kerralla Suomi hävisi kaikki lohko-ottelunsa.