Ennennäkemätön loppuhuipennus EM-lohkossa – Ukrainan sydämet särkyivät

Jalkapallon EM-kisojen E-lohkon viimeiset ottelut pelatiin keskiviikkoiltana, eikä draamalta vältytty. Belgia ja Ukraina jäivät maalittomaan tasapeliin, kun taas Slovakia ja Romania pelasivat keskenään 1–1-tasapelin, joka oli suotuisa tulos kummallekin joukkueelle

Otteluiden käsittämätön lopputulema on se, että kaikki neljä maajoukkuetta jäivät neljään pisteeseen. Kyseessä on ensimmäinen kerta EM-kisojen historiassa, kun näin käy.

Romania, Belgia ja Slovakia etenevät jatkoon nimetyssä järjestyksessä, mutta Ukraina jää heikomman maalieronsa (-2) vuoksi pudotuspelien ulkopuolelle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ukrainalla oli peli täysin omissa käsissään Belgiaa vastaan. Viimeistely oli kuitenkin heikkoa, eikä se saanut 13 maalintekoyrityksestään palloa millään sisään.

Sama tarina toistui kentän toisessa päässä, jossa Belgia hukkasi kaikki 12 maalintekopaikkaansa.

Slovakia meni Romaniaa vastaan 1–0-johtoon 24. minuutilla, kun Ondrej Duda puski pelivälineen taidokkaasti alakulmaan.

Romanialle tuomittiin kuitenkin rangaistuspotku 37. minuutilla. Răzvan Marin latasi sen pysäyttämömästi vasempaan yläkulmaan.

Lohkossa toiseksi sijoittunut Belgia kohtaa neljännesvälierissä Ranskan. Lohkoykköseksi nousseen Romanian vastus selviää keskiviikon viimeisten lohko-otteluiden jälkeen.

Romania eteni arvoturnauksen alkulohkosta jatkoon ensi kerran sitten vuoden 2000.

Lue myös:

    Uusimmat