Sokkitulos MM-jalkapallossa – kaksinkertaiselle maailmanmestarille historiallinen mahalasku

Saksa putosi jatkopeleistä jalkapallon naisten MM-kisoissa jäätyään 1–1-tasapeliin Etelä-Korean kanssa torstaina. Kaksinkertainen maailmanmestari Saksa jäi H-alkulohkossa kolmanneksi.

Etelä-Korean So-Hyun Cho vei joukkueensa johtoon ottelun kuudennella minuutilla. Saksan tasoituksesta 42. minuutilla vastasi kaikissa otteluissa osunut kapteeni Alexandra Popp.

Saksa sai pallon Etelä-Korean maaliin 57. minuutilla, kun Poppin pusku yllätti Kim Jung-min. Videotarkastelu osoitti Poppin kuitenkin olleen paitsiossa ja maali hylättiin.

Saksa nousi tasapelillä neljään pisteeseen. Kun Marokko voitti lohkon toisessa ottelussa Kolumbian maalein 1–0, jäivät saksalaiset lohkossa kolmanneksi. Jatkopeleihin etenivät kuuteen pisteeseen päätyneet Marokko ja Kolumbia. Etelä-Korea jäi lohkojumboksi yhdellä pisteellä.

Vuosien 2003 ja 2007 maailmanmestari Saksa jäi jatkopelin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa MM-historiassa.

MM-kisojen neljännesvälierät käynnistyvät lauantaina.