Suomalaislupaukset olivat lähellä jättisensaatiota – kirvelevä pettymys lisäajalla

Suomalaislupaukset virtaavat joukolla Italian akatemioihin – maajoukkueluotsi avaa, mistä on oikein kyse 2:49
Suomalaislupaukset virtaavat joukolla Italian akatemioihin – maajoukkueluotsi avaa, mistä on oikein kyse.

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaturnaus päättyi kirvelevään pettymykseen Vantaalla, kun joukkue joutui tyytymään päätösottelussaan 2–2-tasapeliin Italiaa vastaan.

Martin Kirilov teki Suomen 1–1-tasoituksen avausjaksolla rangaistuspotkusta. Johtomaali syntyi 56. minuutilla Oskari Multalan jalasta. Italia siirtyi ottelun alussa 1–0-johtoon toppari Ilari Kangasniemen omalla maalilla.

Erkka V. Lehtolan valmentama Minihuuhkajat oli toisella jaksolla pitkään kiinni lohkovoitossa ja suorassa kisapaikassa, mutta Italia tasoitti ottelun lisäajan ensimmäisellä minuutilla. AC Milanin edustusjoukkueessakin pelannut Francesco Camarda ohitti maalivahti Tuomas Collinin, joka oli hetkeä aiemmin korvannut maalilla loukkaantuneen Osku Maukosen.

Suomi aloitti kotiturnauksensa 0–1-tappiolla Belgialle, mutta toisessa ottelussa Hollanti kaatui 1–0. Belgia ja Suomi päätyivät lohkossa neljään pisteeseen, mutta Belgia otti kakkossijan keskinäisen ottelun voitolla. Lohkovoittaja Italia keräsi seitsemän pistettä ja eteni suoraan kisoihin.

EM-lopputurnaus järjestetään touko-kesäkuussa Kyproksella 16 joukkueen voimin. Suomi on pelannut ikäluokan arvokisoissa vain kahdesti, vuonna 2002 EM-kisoissa ja 2003 MM-kotikisoissa.