Mainos

Suomen ja Ruotsin valtionrautatiet ja Silja yhteistyöhön

VR Osakeyhtiö ja Ruotsin Statens Järnvägar (SJ) ovat solmineet yhteistyösopimuksen Searail-yhtiön kanssa Turun ja Tukholman välisen junalauttaliikenteen hoidosta. Yhteistyön tavoitteena on lisätä Suomen ja Ruotsin välistä junalauttaliikennettä, kerrotaan VR:n tiedotteessa. Liikennettä nykyisin hoitava Silja Linen tytäryhtiö Searail Oy Ab kuljettaa tällä välillä vuosittain noin 350 000 tonnia tavaraa.

Syyskuussa alkavan yhteistoiminnan muotona on EU:n uusi ns. ETEY-yhtiömuotoinen yhteistyö. Yhtiöt muodostavat eurooppalaisen taloudellisen etuyhtymän (ETEY), joka rekisteröidään Suomessa. Uudessa etuyhtymässä ovat VR Osakeyhtiön lisäksi mukana SJ:n tytäryhtiö AB Swedcarrier ja SeaRail Oy Ab.

Junalauttayhteistyössä kukin yhtiö keskittyy omaan erikoisosaamiseensa kuljetusketjussa. VR:n ja SJ:n mukaantulo parantaa toimitusten koordinointia. Aikataulut suunnitellaan yhteensopiviksi niin, että toimitusaikoja voidaan lyhentää. Myös markkinointia sekä Suomessa että Skandinaviassa lisätään.

Yhteistyön myötä erikoisvaunukalustoa uudistetaan ja liikenteeseen tulee 100 uutta SJ:n osakkuusyhtiö Nordwaggonin vaunua. Junaliikenteestä Suomessa vastaa VR ja Ruotsissa SJ. Telit vaihdetaan entiseen tapaan Silja Linen telinvaihtohallissa Turussa. Merikuljetukset hoitaa yhtiön Seawind-junalautta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.