Mainos

Suomen ilmatilaa avattu osittain

Suomen ilmatilaa on alettu avata osittain. Finavian mukaan ilmatilaa avataan Tampere-Pirkkalaan ja Turkuun. Avaamisen mahdollistaa vulkaanisessa tuhkaesiintymässä tänään 12-18 välisenä aikana esiintyvä aukko.

Tampere-Pirkkalan sekä Turun lentoasemilla on tarkoitus tarjota terminaali- ja lennonvarmistuspalveluja. Myös ylilennot eteläisessä Suomessa ovat mahdollisia. Finavian mukaan avattaville Turun ja Tampereen kentille mahtuu saapumaan 5-10 konetta kummallekin.

Kuopiossa ja Jyväskylässä kentille olisi jo nyt turvallista lentää. Finaviasta arvioidaan, että lentoyhtiöt eivät kuitenkaan lyhyttä iltapäivän kestävää ilmatilan avausta ehdi hyödyntää.

Finnair lentää New Yorkista Turkuun

Finnair aikoo hyödyntää lentorajoitusten hetkellisen helpottamisen lennättämällä yhden koneen tänään New Yorkista todennäköisesti Turkuun. Lennon on määrä lähteä kello kahdeksan Suomen aikaa ja laskeutua puoli viiden ja viiden välillä. Lennolla on noin 160 matkustajaa.

Lennon oli tarkoitus laskeutua Tampereelle, mutta Finnairin mukaan sen määränpää on todennäköisesti sittenkin Turku.

Finnair tutkii myös mahdollisuuksia lennättää joitakin lomalentoja Suomeen. Päätöksistä tiedotetaan myöhemmin tänään.

Liikenteen turvallisuusvirasto TraFin uuden päätöksen mukaan alle 3 000 jalan eli 900 metrin korkeudessa tapahtuva näkölentosääntöjen mukaisesti tapahtuva ilmailu tulee toistaiseksi mahdolliseksi koko Suomen alueella.

Tilanteesta ja mahdollisista rajoitusten muutoksista tiedotetaan seuraavan kerran kello 14.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.