Suomen hiihtolupauksen Eveliina Piipon taso romahtanut: Rukan tuloslista karua luettavaa – "Helvetin hidas"

2:04
Kerttu Niskanen oli parhaansa suomalaisena 6:s Rukan kympillä, mutta suorituksesta jäi silti hampaankoloon.

Eveliina Piippo on ollut yksi Suomen pettyjistä maastohiihdon maailmancupissa Rukalla. Perjantain sprintin 74. sijaa seurasi lauantaina toinen pohjakosketus, kun 22-vuotias hiihtäjä jäi kymmenen kilometrin perinteisellä 64:nneksi. Maaliin selvisi 72 urheilijaa.

Kevään 2018 ja kevään 2019 välillä Piippo hiihti neljästi maailmancupin pisteille, ankkuroi Suomen kahdesti viestikolmoseksi ja saavutti alle 23-vuotiaiden MM-hopeaa. Tasonromahdus on siis ollut jyrkkä. 

– Aika hidas vauhti. Ei ole paljon muuta sanottavaa, Piippo aloitti.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Mikä mättää?

– Pitäisi hiihtää vähän kovempaa, että kannattaisi näissä kisoissa käydä, Piippo vastasi STT:n kysymykseen.

Piippo on tavoitellut tasapainon löytämistä urheilun ja opiskelun välille. Hän on kertonut kaipaavansa vastapainoa urheilulle, ja opiskelu on ollut keino saada ajatukset irti urheilusta ja päinvastoin. Viime kaudella hän teki rohkean ratkaisun ja siirtyi Yhdysvaltoihin Denverin yliopistoon, mutta vallitseva maailmantilanne on sekoittanut Piiponkin suunnitelmia.

Hiihtäjän syksy on sujunut Suomessa, mutta opiskeluja on mahdollista edistää etänä.

Tällä kaudella Piippo on kilpaillut kotimaassa Taivalkosken Suomen cupissa, missä kympin vapaalla irtosi seitsemäs sija. Maailmancupissa Rukalla kyyti on ollut kylmää.

– Selityksiä aina löytyy. Hyvälle hiihto tuntuu, mutta vauhti on helvetin hidas. Suksen piikkiin en laittaisi neljää minuuttia, Piippo kuvaili eroaan lauantain voittaja Norjan Therese Johaugiin

Ennen kauden alkua Piippo kertoi tavoitteekseen Oberstdorfin MM-kilpailut. Maailmancup jatkuu kahden viikon päästä Davosissa. Piippo ei tiedä, missä ja milloin kilpailee seuraavan kerran. 

– Ei ole suunnitelmia, Piippo latasi, kiitti ja jatkoi matkaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja