Kerttu Niskaselta huippuhiihto, Rukalla myös suomalaisyllättäjä – Therese Johaug tyrmäsi haastajansa

Kerttu Niskanen 6:s Rukalla:"Ei ollut kovin rentoa hiihtoa, mutta en surkuttele tätä" 2:04
Kerttu Niskanen oli 6:s Rukan kympillä, mutta suorituksesta jäi silti hampaankoloon.

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisnaisena kuudes maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen kisassa lauantaina. Voittoon eteni odotetusti norjalaistähti Therese Johaug.

Niskanen hiihti koko kisan ajan sijoilla 5-7 ja piti asemansa maaliviivalle saakka. Eroa kärkeen jäi 44,9 sekuntia ja palkintosijaan vajaat 20 sekuntia.

Voittotaistoa käytiin alussa Johaugin ja Ruotsin Frida Karlssonin kesken, mutta norjalaisen vauhti osoittautui liian väkeväksi Karlssonille. Ero maalissa oli peräti 21,8 sekuntia. Kolmanneksi ylsi ruotsalainen Ebba Andersson (+26,0).

Juttu jatkuu kuvan alla.

Muista suomalaisista säväytti 24-vuotias Jasmi Joensuu, joka jäi kärjestä 1.24 ja kohensi uransa parasta henkilökohtaista sijoitusta maailmancupissa pykälällä ollessaan 23:s.

Maailmancupin pisteitä saivat myös Laura Mononen (25:s) ja Johanna Matintalo (30:s). Huippukuntoa edelleen sairastelun jälkeen hakeva Krista Pärmäkoski hävisi Johaugille 1.46 ja oli 33:s.

Rukan minikiertue päättyy naisten osalta 10 kilometrin vapaan takaa-ajoon sunnuntaina. Kisaan lähdetään minikiertueen kokonaistilanteen eroilla.

Miesten 15 kilometrin perinteisen kisa starttaa tänään klo 13.45. Iivo Niskanen on yksi suurimmista kilpailun suosikeista