Suomen futispomo jyrähtää Espanjan suudelmakohusta

Kyseenalaisesta suudelmasta syytetty espanjan jalkapallopomo ilmoitti, ettei eroa – syytti "valheellista feminismiä" 4:54
Katso: Tästä Luis Rubialesin seksismiskandaali sai alkunsa.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on tuominnut Espanjan liiton puheenjohtajan Luis Rubialesin käytöksen jalkapallon naisten MM-finaalin mitaliseremoniassa.

Rubiales on joutunut koko jalkapallomaailmaa puhuttaneen kohun keskelle suudeltuaan Espanjan kapteeni Jenni Hermosoa väkisin suulle.

Tapaus on johtanut muun muassa Fifan asettamaan hyllytykseen sekä esitutkintaan seksuaalisesta häirinnästä.

Palloliitto julkaisi myöhään tiistai-iltana Lahden kannanoton, missä hän nuhtelee Rubialesin toimintaa.

– Olen erittäin pahoillani Jenni Hermoson ja Espanjan joukkueen puolesta, että he eivät ole voineet nauttia historiallisesta saavutuksestaan, maailmanmestaruudesta, vaan sitä on varjostanut Espanjan liiton puheenjohtajan Luis Rubialesin epäasiallinen käytös MM-finaalissa, Lahti sanoo kannanotossa.

Lahti huomauttaa, ettei tapausta sovi suinkaan lakaista maton alle. Hänen mukaansa tärkeintä on varmistaa, ettei samanlaista tapahtuisi enää jatkossa.

– Palloliitossa olemme tehneet järjestelmällisesti jo usean vuoden ajan työtä turvallisen ilmapiirin puolesta. Tuomitsemme epäasiallisen käytöksen. Kaiken tasoiset, ikäiset ja erilaisista taustoista tulevat pelaajat sukupuolesta riippumatta ansaitsevat turvallisen toimintaympäristön, jossa heitä ja heidän työtään tai harrastustaan kunnioitetaan, Lahti jatkaa.

Lahti on Kuopion Palloseuran pääomistaja ja tehnyt kovia satsauksia myös naisten joukkueeseen.

– Naisten pelaama jalkapallo kasvaa ja kehittyy valtavalla vauhdilla. Jotta kasvu voi jatkua, toimijoiden kaikilla tasoilla niin Suomessa kuin kansainvälisesti tulee sitoutua turvallisen toimintaympäristön takaamiseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat