Käsittämätön käänne: Barcelona ja Real Madrid uhataan sulkea Mestarien liigasta suutelukohun takia!

Kyseenalaisesta suudelmasta syytetty espanjan jalkapallopomo ilmoitti, ettei eroa – syytti "valheellista feminismiä" 4:54
Katso: Espanjan jalkapallopomo Luis Rubiales ilmoitti kovaan ääneen, ettei eroa suudelmakohusta huolimatta.

Espanjan jalkapalloliiton pääsihteeri Andreu Camps on pyytänyt Uefaa sulkemaan espanjalaisjoukkueet pois Euroopan huippukilpailuista osoittaakseen solidaarisuutta kollegaansa Luis Rubialesia kohtaan.

Asiasta kertoo maan suurimpiin radiokanaviin lukeutuva Onda Cero.

Camps on suivaantunut siitä, että Espanjan hallitus on mennyt puuttumaan maan urheilullisiin asioihin.

Espanjan voitettua naisten MM-finaalin Englantia vastaan aiemmin tässä kuussa, Rubialesin odotettiin jättävän tehtävänsä perjantaina pidetyssä erityiskokouksessa.

Rubiales on väittänyt, että maajoukkuekapteeni Jennifer Hermosolle antamansa suudelma suulle oli yhteisymmärryksessä tehty teko, mutta Hermoso itse on kiistänyt tämän lausunnossaan.

Sen jälkeen, kun suuteluskandaalistaan voimakkaasti arvosteltu Rubiales uhmakkaasti vannoi, ettei hän eroaisi jalkapalloliiton puheenjohtajana, aloitti Espanjan hallitus oikeudenkäynnin häntä vastaan kansallisessa urheilutuomioistuimessa.

BBC kertoo Espanjan syyttäjäviranomaisten aloittaneen myös esitutkinnan seksuaalisesta hyväksikäytöstä liittyen Rubialesin toimintaan. Tutkintaan on ryhdytty, koska ”seksuaaliseen tekoon ei ole suostuttu”.

Toimenpiteiden seurauksena Espanjan jalkapalloliitto on lähettänyt Euroopan jalkapalloviranomaiselle kirjeen, jossa se valittaa "hallituksen väliintulosta" ja pyytää Uefalta osallistumiskieltoa oman maansa huippujoukkueille.

Jos tämä toteutuu, suljetaan espanjalaisseurat Uefan kilpailuista, kuten Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta.

Tämän lisäksi Espanjan miesten maajoukkue ei myöskään voisi osallistua ensi kesän EM-kisoihin.

Onda Ceron mukaan kirje lähetettiin ennen kuin maailman kattojärjestö Fifa hyllytti Rubialesin väliaikaisesti.

Uefa ei ole vielä kommentoinut tapausta eikä vahvistanut Campsin kirjeen vastaanottamista.

Joidenkin lähteiden mukaan Rubialesilla on kuitenkin läheinen henkilökohtainen suhde Uefan puheenjohtajaan Alexander Ceferiniin, mikä saattaa vaikuttaa Uefan seuraaviin toimenpiteisiin.

Mestarien liigan ulkopuolelle jääminen olisi luonnollisesti katastrofi espanjalaisseuroille, etenkin talousvaikeuksien kanssa kamppailevalle Barcelonalle.

Mestarien liiga tuo seuroille paljon toivottuja televisio- ja lipputuloja. Velkaantunut Barca kamppailee parhaillaan FFP-taloussääntöjen noudattamisen ja uusien pelaajien rekisteröinnin kanssa.

Uefa kärsisi espanjalaisjättien menettämisestä yhtä lailla. Päätös on kuitenkin tehtävä pian, sillä Mestarien liigan lohkovaiheen arvonta suoritetaan kolmen päivän kuluttua. Espanjasta mukana ovat Barcelona, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla ja Atletico Madrid.

Lue myös:

    Uusimmat