Suomen ensimmäiseksi NHL-ykkösvaraukseksi povattu huippulupaus imee oppia Jesse Puljujärveltä – "Haluaisin olla yhtä hyvä kuin hän"

16-vuotias Aatu Räty on tehnyt upean loikkauksen A-junioreista Kärppien edustusjoukkueeseen:"Ison hyppy on siinä, miten ammattimaisemmin asiat tehdään" 5:47
Kärppien Aatu Räty kertoi tavoitteistaan MTV Urheilulle viime lokakuussa.

Kärppien 17-vuotias huippulupaus Aatu Räty on yksi kesän 2021 NHL-varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Kärppien organisaatiossa ei esikuvia ja roolimalleja ole puuttunut. 

Räty on tällä hetkellä yksi Suomen mielenkiintoisimmista huippulupauksista. Nuoren hyökkääjän taidoista saatiin jo esimakua hiljattain päättyneellä kaudella, kun hän esiintyi SM-liigassa 12 ottelussa tehden 4 pistettä. 

Vaikka suurin osa kaudesta kuluikin vielä A-junioreiden riveissä, sai Räty valtavasti oppia Kärppien ikänestoreilta Jussi Jokiselta ja Lasse Kukkoselta. Ensimmäiset maistiaiset liigajoukkueesta ovat olleet antoisia. 

– Se on ollut mahtavaa! Heillä on entisiä NHL-pelaajia ja hyviä suomalaisia pelaajia, joten se on ollut hieno kokemus. Olen oppinut paljon, Räty kertoo Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n haastattelussa.

Kärppien riveistä löytyi myös nuorta taitoa, kun NHL:ssä vielä vuosi sitten pelanneet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi palasivat päättyneeksi kaudeksi Suomeen. Varsinkin Puljujärven taidot tekivät vaikutuksen nuoreen Rätyyn.

– Hänestä näkee, kuinka hyvä on oltava pelatakseen NHL:ssä. Hän on esimerkkinä, ja haluaisin olla yhtä hyvä kuin hän on. Tai jopa parempi.

Rädyn vuotta vanhempi isoveli Aku onnistui murtautumaan Kärppien kivikovaan kokoonpanoon jo tällä kaudella. Joissakin arvioissa jopa ensi vuoden ykkösvaraukseksi povattu nuorempi Räty toivoo seuraavansa isoveljensä jalanjälkiä ensi kaudella.

– Toivon olevani tarpeeksi hyvä pelaamaan täyspäiväisesti SM-liigassa ensi kaudella ja teen kovasti töitä sen tavoitteen eteen, Räty summaa.

Lue myös:

    Uusimmat