Tässä on Suomen seuraava NHL-superlupaus – Saku Koivulta suuret ylistykset: "Puhutaan kärkivarauksesta"

Patrik Laine, Jesse Puljujärvi, Jesperi Kotkaniemi, Aleksander Barkov. Viime vuosien aikana suomalaispelaajia on varattu NHL:ään hyvin pienillä numeroilla. Nyt kärkivarausten joukkoon on nousemassa uusi nimi: Kaapo Kakko.

17-vuotias Kakko pelasi viime kaudella ensimmäiset SM-liigapelinsä TPS:n paidassa.

Tänä kesänä julkaistuissa NHL:n varaustilaisuuden ennakkoarvioissa Kakkoa on pidetty ikäluokkansa yhtenä parhaimpana pelaajana. Hän on ollut kovin nimi heti yhdysvaltalaisen Jack Hughesin jälkeen.

Suomalaislegendalle Saku Koivulle Kakko on tullut hyvin tutuksi Turun suunnalla. Koivu operoi TPS:n organisaatiossa junioritoiminnan kehittäjänä. Kyseisessä virassa Koivu on nähnyt läheltä Kakon kehitysaskeleita.

– Hän on loistava lahjakkuus. Hänen pelissä eri osa-alueet ovat erittäin vahvalla tasolla, Koivu sanoo Kakosta MTV Sportille.

– Viime vuonna pääsin seuraamaan läheltä hänen otteitaan A-junioreissa ja alle 18-vuotiaiden kisoissa. Hän otti koko ajan askeleita eteenpäin ja hän kehittyi kauden aikana todella paljon, Koivu perkaa.

2010-luvulla Turun suurimmat timantit ovat olleet Mikko Rantanen ja Rasmus Ristolainen, jotka ovat suuressa roolissa omissa seurajoukkueissaan NHL:ssä.

– Hän menee ihan samaa polkua, Koivu sanoo Kakosta, viitaten Rantaseen ja Ristolaiseen.

Omassa analyysissään Koivulta irtoaa herkullisia näkemyksiä isokokoisesta, 186 senttisestä laiturista.

– Hän on nykyajan huippupelaaja. Suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja kiekollisessa roolissa. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, Koivu sanoo ylistävästi.

Koivun mukaan Kakon lahjakkuus on helposti havaittavissa.

– Se on niin silmiinpistävää ja poikkeuksellista.

– On tietenkin vaikea sanoa, että mikä hänen ikäluokan (vuonna 2001 syntyneet) tilanne on maailmalla, mutta nyt puhutaan ihan kärkivarauksesta. Varsinkin jos kehitys jatkuu tällä kaudella samanlaisena, mitä se oli viime vuonna, Koivu näkee.

Kakko oli yksi Pikkuleijonien näkyvimmistä hahmoista keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Venäjällä, missä Suomi juhli maailmanmestaruutta. Kakko nakutti seitsemässä ottelussa tehot 4+6=10.

Seurajoukkuetasolla Kakon kausi meni suurimmalta osin TPS:n A-junioreissa, missä hän nakutti 38 otteluun 55 (25+30) tehopistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat